Експерти от РИОСВ-Пловдив изпратиха за лечение в Спасителен център за

...
Експерти от РИОСВ-Пловдив изпратиха за лечение в Спасителен център за
Коментари Харесай

РИОСВ - Пловдив спаси две защитени птици

Експерти от РИОСВ-Пловдив изпратиха за лекуване в Спасителен център за диви животни в Стара Загора две бедстващи птици от предпазени типове. Керкенез със счупено крило и горска ушата сова с засегнато око са открити през вчерашния ден в региона на Пловдив,съобщиха от пресцентъра на екоинспекцията.

Керкенезът, именуван още черношипа ветрушка и горската ушата сова са предпазени типове. Законът не разрешава улавянето, унищожаването или обезпокояването на екзеплярите, а нарушителите подлежат на глоба в размер от 100 до 5 000 лева

Птиците в Германия понижават

Всяка година напролет зачестяват сигналите към Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив за паднали от гнездa неотдавна излюпени сови. Експертите от институцията обръщат внимание на жителите, че когато става въпрос за избавяне на бебета-птици, преди всичко би трябвало се има поради, че не всеки случай се отнася за бедстващ образец. В сегашния интервал дребните на горска ушата сова се учат да летят независимо и постоянно падат от гнездата. Препоръчва се, когато бъдат открити такива дребни птици, те да се слагат върху клон на дърво или на покрива на постройка в региона, където е открита, с цел да може родителите им да се погрижат за тях, показват още от Регионална инспекция за опазване на околната среда Пловдив.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР