експерти от регионалното министерство ще отидат в Омуртаг този чцетвъртък,

...
експерти от регионалното министерство ще отидат в Омуртаг този чцетвъртък,
Коментари Харесай

Специалисти от МРРБ ще отидат в Омуртаг заради проблема с безводието

експерти от районното министерство ще отидат в Омуртаг този чцетвъртък, с цел да огледат довеждащия тръбопровод и да потърсят решение на продължаващото безводие в града. Това стана ясно след незабавна среща на министър Иван Шишков с всички заинтригувани институции.

Министърът разяснява, че проблемите в Омуртаг са това доста, че решението им няма да стане единствено с една среща. Заяви, че в държавния ВиК холдинг има задоволително пари, с цел да се реши казусът, само че до момента ВиК-Търговище не е кандидатствала за финансиране. Затова Иван Шишков предложения разнообразни институции и неправителствени организации да търсят решение дружно.

По думите на Иван Шишков главните проблеми в Омуртаг са два - няма задоволително водоизточници и ВиК мрежата е извънредно остаряла

" Това, което ще създадем за идващите няколко дни са експерти от ВиК холдинга и сътрудниците, които са от ВиК в Министерство на регионалното развитие, в четвъртък ще бъдат в община Омуртаг, с цел да изследват всички проблеми с довеждащия тръбопровод. Там е построен довеждащ тръбопровод, който не може да бъде пуснат в употреба, има явно проблеми още от самия план, самото задание и самото осъществяване. ще търсим най-бързия метод този довеждащ тръбопровод да бъде пуснат, тъй че да осигурим вода за Омуртаг

Частичното бедствено състояние в Омуртаг е удължено. неправителствени организации обявиха, че чакат решение на казуса и че в случай че идната седмица няма такова, са подготвени на митинги.

Вижте още в директното включване
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР