Експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите в

...
Експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите в
Коментари Харесай

Центърът за сухоземни костенурки в с. Баня отбеляза 10-годишнина

Експерти от Регионалната ревизия по околната среда и водите в Бургас, представители на Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда (ПУДООС) и дирекция " Национална работа за отбрана на природата " в Министерство на околната среда и водите участваха в отбелязването на 10-годишнината от основаването на Центъра за рехабилитация и размножаване на сухоземни костенурки в с. Баня.
Експертите се срещнаха с работата на Центъра и участваха при освобождението на излюпени там млади екземпляри от двата типа сухоземни костенурки в Защитена зона " Емине-Иракли ". Най-малките участници в тържеството се включиха в проведения от домакините конкурс за детска рисунка навън.

Центърът за костенурки бе разгласен за избавителен център през 2012 година със заповед на министъра на околната среда и водите. Всяка година той подкрепя свободния живот на към 200 костенурки, там се излюпват над 150 екземпляра от двата типа, освобождавани в подобаващи региони, провежда разнородни просветителни и осведомителни действия.

Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР