Експерти от ООН съобщават, че са получили обезпокоителна информация, заслужаваща

...
Експерти от ООН съобщават, че са получили обезпокоителна информация, заслужаваща
Коментари Харесай

Като от филм на ужасите: какво се случва в китайските затвори

Експерти от Организация на обединените нации оповестяват, че са получили притеснителна информация, " заслужаваща доверие ". Според нея, пандизчии от етнически и религиозни малцинства, излежаващи присъди в китайски затвори, стават жертва на наложително изземване на органи.

Задържани без заповед за арест

" Насилственото изземване на органи в Китай визира представители на етнически, езикови или религиозни малцинства, каквито има в разнообразни райони на страната. Често те биват арестувани без посочена причина и без заповед за арест ", се споделя в умозаключение на 12 специалисти, публикувано в понеделник, 14 юни.

Работната група на Организация на обединените нации по противопоставяне на противозаконните арести, както и специфичният представител на Организация на обединените нации, считат информацията за " изключително притеснителна ". По данни на специалисти от Организация на обединените нации, най-често от пандизчиите се изземват наложително сърцето, бъбреците, черният дроб, както и очната роговица. А жертви на насилственото изземване на органи са най-често членове на неразрешеното религиозно придвижване Фалунгун, уйгури, тибетци, мюсюлмани и християни.

" Китай ще отговори изрично "

Член на китайското посланичество в Женева упрекна специалистите на Организация на обединените нации в клюка. Пекин " ще се пази против тези обвинявания и ще им отговори изрично ", акцентира той и добави, че специалистите на Организация на обединените нации не имат " обикновени мислителни качества ". По неговите думи, те са станали жертва на антикитайска дезинформационна акция, водена от сепаратисти и придвижването Фалунгун.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР