Експерти от мисията на ООН ще отидат в Еленовка през

...
Експерти от мисията на ООН ще отидат в Еленовка през
Коментари Харесай

След повече от месец експерти на ООН се запътват към Еленовка

Експерти от задачата на Организация на обединените нации ще отидат в Еленовка през идващите дни, с цел да разследват инцидента в центъра за авансово задържане от 29 юли.

За идното известие на специалистите заяви заместник-генералният секретар на Организация на обединените нации Розмари Ди Карло. Те би трябвало да открият обстоятелствата и надлежно - отговорността, откакто гърмеж в центъра за авансово задържане докара до гибелта на 53 украински военнопленници. Още към 100 бяха ранени.

" Ръководителят на задачата Алберто дос Сантос Крус ще бъде съпроводен от опитни специалисти, а задачата би трябвало да може да работи без външна интервенция и да има безвреден, сигурен и безконтролен достъп до хора, места и доказателства ", настоя Ди Карло.

Още на 31 юли руското Министерство на защитата заяви, че съветската страна е поканила специалисти от Организация на обединените нации и Международния комитет на Червения кръст да проверяват случая в Еленовка, само че до този миг такава задача не бе образувана и позволена. Международният комитет на Червения кръст и преди дни настоя за достъп до украинските военнопленници, какъвто и до този миг няма. Особена угриженост бе декларирана във връзка с арестуваните от " Азовстал ", Мариупол, до които и техни близки нямат контакт.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР