Експерти от лабораторията по изследване на съня към Университетската болница

...
Експерти от лабораторията по изследване на съня към Университетската болница
Коментари Харесай

Учени откриха метод за борба с кошмарите

Експерти от лабораторията по проучване на съня към Университетската болница в Женева и Женевския университет са създали метод за битка с кошмарите посредством възпроизвеждане на избрани звукови сигнали. Резултатите от изследването са оповестени в списание Current Biology.

Работата им се основава на обстоятелството, че възпроизвеждането на звуци , свързани с позитивни прекарвания денем, посредством безжична лента за глава по време на сън може да понижи честотата на кошмарите. За този опит са били определени тридесет и шест доброволци, които преди този момент са били подложени на терапия с изображения. Половината от участниците не са получили никакво в допълнение лекуване, а другата група е трябвало да сътвори асоциация сред позитивна версия на съня си и тон, чут по време на подготвителна сесия за облици. Участниците са правели извършения всеки ден, с цел да подтикват въображението си, носейки звуково устройств о, до момента в който спят, в продължение на две седмици.

И при двете групи се следи понижаване на броя на кошмарите на седмица, само че вторият екип, който получил комбинираната терапия, имал по-малко кошмари освен незабавно след опита, а също и след три месеца.

В бъдещи изследвания създателите желаят да тестват този способ върху по-голяма извадка с разнообразни видове население, с цел да дефинират доколко той е ефикасен за другите хора.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР