Експерти от компанията MyndPlay, специализираща в разработването на неврокомпютърни интерфейси,

...
Експерти от компанията MyndPlay, специализираща в разработването на неврокомпютърни интерфейси,
Коментари Харесай

Какво може да доставя повече удоволствие от секса

Експерти от компанията MyndPlay, специализираща в създаването на неврокомпютърни интерфейси, откриха, че извършването на покупки може да донесе повече наслаждение даже от секса. За да стигнат до това умозаключение, учените са анализирали гама интензивността, генерирана от мозъка на участниците в изследването, предава " Ню Йорк Поуст”.

Според откривателите хората, които се отдават на шопинга, могат да бъдат разграничени на две категории. В едната влизат по този начин наречените " въодушевени купувачи”, т.е тези, които отиват в магазина с концепцията да си закупят нещо, подчертаващо тяхната характерност и натура. В другата пък са потребителите, които пазарят, с цел да бъдат в крайник с модата или да се впишат в обкръжението си, съобщи БГНЕС.

Оказва се, че мозъчната интензивност на " въодушевени купувачи " в 84% от случаите демонстрира същата картина, която се следи и при хората, отдаващи се на полови милувки, или тези, които са победили в обещано състезание. Както отбелязва вестникът обаче, извършването на покупки може да донесе още повече наслаждение от секса, когато е за, само че по-големия дял от втората група в действителност единствено се изтощава и изпитва умствена отмалялост, в противен случай, бързо се уморяват и изпитват умствена отмалялост.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР