Експерти от Групата за бързо реагиране при РИОСВ – Смолян

...
Експерти от Групата за бързо реагиране при РИОСВ – Смолян
Коментари Харесай

Провериха четири сигнала за щети от мечка през март

Експерти от Групата за бързо реагиране при Регионална инспекция за опазване на околната среда – Смолян ревизираха четири сигнала за вреди от мечка през март. Това оповестиха от пресцентъра на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Смолян. При направените инспекции са открити вреди върху три пчелина в землищата на село Митовска и село Леска, община Мадан и селскостопански животни в околност „ Канарата “, землище на село Сливка, община Баните.

При огледите е установено, че вредите са нанесени от кафява мечка. Комисията е изготвила оферти за обезщетение на притежателите.

През този интервал на годината нападенията на мечки над селскостопански животни и пчелини се дължат на неналичието на хранителна база и загуба на тегло на екземплярите през зимата. Регионална инспекция за опазване на околната среда – Смолян приканва стопаните на селскостопанско имущество да засилят превантивните ограничения по запазване на животни и пчелини.

Пашата би трябвало да се прави с овчар и кучета, нощуването на животните да е в солидни икономически здания, да има ограждане с електрически огради, шумови и светлинни отблъскващи средства. От началото на годината досега на територията на инспекцията са регистрирани общо седем вреди от кафява мечка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР