Експерти от Европейската комисия по ефективност на правосъдието (CEPEJ) посетиха

...
Експерти от Европейската комисия по ефективност на правосъдието (CEPEJ) посетиха
Коментари Харесай

Експерти от ЕК проверяват натовареността на районните съдилища в България

Експерти от Европейската комисия по успеваемост на правораздаването (CEPEJ) посетиха Районен съд – Велико Търново. Тяхното посещаване бе по отношение на осъществяване на задача за констатиране на обстоятелства, в границите на план „ Установяване на уравновесено систематизиране на правосъдната система в България “.

Основната задача на специалистите в границите на задачата е събирането и разбора на данни, свързани със съдилищата на всички инстанции в България и идентификацията на натовареността в страната , както и методологията за надзор и инспекция на статистическите данни.

Според тях това дава гаранции за безпристрастност на Темида

Групата от общо шестима специалисти бе водена от виновния началник на плана господин Емануел Барон. Гостите бяха посрещнати от господин Младен Димитров, административен началник и ръководител на Районен съд – Велико Търново, както и от господин Кирил Хаджитанев, зам.-административен началник и зам.-председател на ВТРС.

В рамките на срещата бяха разисквани редица въпроси, свързани с натовареността на районните съдилища, с процесите по формиране и придвижване на делата, с потреблението на деловодната стратегия ЕИСС, със съществуващата все още методология за установяване тежестта на делата и с нейното практическо използване, както и с параметрите, които се взимат под внимание.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР