Eксперти от Дирекция на Природен парк Рилски манастир“ към Изпълнителна

...
Eксперти от Дирекция на Природен парк Рилски манастир“ към Изпълнителна
Коментари Харесай

Спряха 8 моторни шейни да влязат в парк Рилски манастир

Eксперти от Дирекция на Природен парк „ Рилски манастир “ към Изпълнителна Агенция по горите, предотвратиха навлизането на осем моторни шейни в територията на парка в региона на река Илийна. Нарушението е установено през днешния ден по време на осъществяване на мониторинг за положението на популацията на кафявата мечка.



Горските чиновници виждат от надалеч навлизането на джипове и микробуси, натоварени с моторни шейни в предпазената зона на реката. Експертите реагират на момента като ги стопират и ги пренасочват за придвижване по позволените за прилагане от тях трасета.

Със Закона за горите е въведено ограничаване за придвижването в горските територии на спортни мотори и четириколесни моторни транспортни средства (в това число влизат и моторните шейни). На тях се позволява да се движат единствено по обозначени трасета, избрани с ред в специфична разпоредба.

Природен парк „ Рилски манастир “ приканва жителите при определяне на нарушаване в горските територии на парка да алармират на тел. 112, за навреме осъществяване на инспекция, определяне на нарушителите и предприемане на всички законосъобразни дейности.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР