Експерти от Бюрото за анализ и изследване на аномалии (AARO)

...
Експерти от Бюрото за анализ и изследване на аномалии (AARO)
Коментари Харесай

Пентагонът: „Някои полети на НЛО наистина нарушават законите на физиката“

Експерти от Бюрото за разбор и проучване на аномалии (AARO) към Пентагона и Харвардския университет са проучили разкритите военни архиви и са стигнали до заключението, че документираните от тях случаи фактически нарушават законите на физиката: следените обекти нямат нужните характерности, които биха могли да обяснят метода им на хвърчене. Поведението им не се поддава на научно пояснение.

Авторите на неотдавна оповестено проучване, шефът на Бюрото на AARO Шон Къркпатрик и професорът по астрофизика Ави Льоб, са проучили документите, събрани от Министерството на защитата на Съединени американски щати, не с цел да търсят признаци на извънземни от други планети, а с цел да отговорят на един по-практичен въпрос: по какъв начин тези неидентифицирани феномени могат да бъдат обяснени от позиция на актуалната физика. Оказа се, че последните случаи на контакт с „ неидентифицирани въздушни феномени “, събрани от военните, не се поддават на научно пояснение.

„ Триенето на НЛО в заобикалящия ги въздух или вода би трябвало да докара до появяването на ярки оптични огнени кълба, йонизирани обвивки и опашки, предполагащи радиосигнатури “, се споделя в документа. Но в доста от случаите сходни сигнатури не се следят.

Изглежда, че всичко това наподобява на извънземни, само че създателите акцентират, че всички тези аномалии могат да бъдат обяснени с по-прозаични аргументи – че нашите принадлежности за наблюдаване не са задоволително чувствителни, с цел да видят какво се случва. Записът нормално се прави от огромно разстояние и опцията за тъкмо установяване на скоростта е лимитирана. С други думи, неидентифицираните феномени може да не са нищо повече от оптични илюзии, написа Popular Mechanics.

Подобно пояснение звучи още по-убедително от Ави Льоб, изтъкнат академик, който намерено признава опцията за съществуването на високоразвити извънземни цивилизации. През 2017 година да вземем за пример той изрече догатката, че преминаващият през Слънчевата система метеорит Оумуамуа може да е останка от извънземен транспортен съд или сонда.

„ Милиони размазани изображения са безполезни спрямо едно видео с висока резолюция на обект, който прави маневра “, споделя Льоб.

През 2021 година той започва плана „ Галилео “ – научна стратегия за търсене и проучване на следи от извънземни технологии. Членовете на плана са създали и основали профилирана обсерватория, която може да следи небето в инфрачервения, оптичния и радиодиапазона.

Миналата година бе основна за проучванията на НЛО – държавните организации на Съединени американски щати се заеха съществено с тази тематика. От една страна, управляващите разсекретиха голямо количество нови данни за американски наблюдения и срещи с НЛО (включително и за пострадвания на хора), а от друга, оповестиха, че всичко това са сонди, атмосферни феномени и други резултати, които сигурно нямат никаква връзка с извънземни гости.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР