Експерти от БАН и Софийския университет ще проверяват 3000 машини,

...
Експерти от БАН и Софийския университет ще проверяват 3000 машини,
Коментари Харесай

БАН и Софийският университет ще проверяват машините за евроизборите

Експерти от Българска академия на науките и Софийския университет ще ревизират 3000 машини, с които ще се гласоподава на евроизборите на 26 май. Сертифицирането и одитирането на устройствата ще започва след 15 май, заяви представителят на ЦИК Александър Андреев, представен от „ 24 часа”.
От Българска академия на науките и от Софийския университет са изпратили писма до ЦИК, че ще дават свои експерти. От ЦИК демонстрираха и пример на бюлетината за евроизборите. Вляво в квадратчета от 1 до 27 са партиите, обединенията и самостоятелните претенденти. Под последния номер е опцията “Не поддържам никого”. Вдясно в кръгчета от 101 до 117 се означават преференциите за даден претендент.
8671 заявки за гласоподаване в чужбина са постъпили в ЦИК, откакто крайният период за подаването им изтече на 30 април. Грешки са открити при 745 заявки, или 8.7%. До 4 май ЦИК би трябвало да дефинира броят и местата на секциите в чужбина.
Постъпили са 2 тъжби против решения на РИК за назначение на секционни комисии, едната е за секциите във Велико Търново. ЦИК е върнала решенията за ново разглеждане от РИК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР