Експерти от България и Румъния дискутираха мерки за повишаване на

...
Експерти от България и Румъния дискутираха мерки за повишаване на
Коментари Харесай

Експерти от България и Румъния дискутираха мерки за повишаване на енергийната ефективност

Експерти от България и Румъния дискутираха ограничения за повишение на енергийната успеваемост в трансграничния район Русе - Гюргево и по-широкото потребление на сила от възобновими източници в административни здания, публичния превоз и уличното осветяване, оповестиха от регионалната администрация в Русе.

Обсъжданията са били на тематика: "Зелена стопанска система: Състояние и развиване на енергийната успеваемост на равнище трансграничен район Русе - Гюргево ". Участвали са екипи от експерти от Областна администрация Русе, Община Ценово и Окръжен съвет Гюргево.

Акцентът е бил върху нормативната база за поощряване устойчивото развиване на района посредством възстановяване на енергийната успеваемост и потреблението на възобновими енергийни източници, както и върху финансовото обезпечаване на планове от обществения и частния бранш в тази сфера.

Участниците са се срещнали и с технологиите за оползотворяване на слънчевата, вятърната, геотермалната и водна сила, както и силата, получена от биомаса.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР