Експерти от Атлантическия съвет са анализирали нагласите на страните от

...
Експерти от Атлантическия съвет са анализирали нагласите на страните от
Коментари Харесай

В САЩ обезпокоени: Българите ги смятат за по-голяма...

Експерти от Атлантическия съвет са анализирали настройките на страните от Централна Европа по отношение на Русия и Съединените щати и са забелязали " тревожна наклонност ", оповестява РИА Новости.

В отчета " Съединените щати и Централна Европа: Втори век на съдействие " се отбелязва, че от 2017 година насам отношението на жителите на централноевропейските страни към НАТО се е подобрило.

" Въпреки възходящата поддръжка по отношение на НАТО, в някои страни от Централна Европа се следи тревожна наклонност - може би заради дезинформация от страна на Русия - към отрицателно разбиране на Съединени американски щати. Независимо че всички страни в района са членове на НАТО, 23% от тях считат Съединени американски щати за евентуална опасност. Така, да вземем за пример, в България и Словакия множеството хора са на мнение, че главната опасност за страната им е Съединени американски щати, а не Русия ", оповестява се в отчета.

Според данните едвам 7% от сънародниците ни смятат Русия за опасност против цели 25%, които се тревожат повече от Съединени американски щати.

Политическият анализатор Валери Коровин, шеф на Центъра за геополитическа експертиза, изрази мнение, че данните от отчета на американските специалисти са обезпокоили Вашингтон, че може да загуби надзор над района.

" Според Съединените щати и най-малката демонстрация на благосклонност от страните в Централна Европа към Русия може да е опасност, че Европа се изплъзва от техния геополитически надзор ", пояснява той.

Коровин уточни, че Съединени американски щати счита Централноевропейския район за трамплин за по-нататъшно нахлуване към вътрешността на континента.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР