Експерти от Агенцията за контрол на храните и лекарствата в

...
Експерти от Агенцията за контрол на храните и лекарствата в
Коментари Харесай

Експерти препоръчаха трета доза ваксина, но само за...

Експерти от Агенцията за надзор на храните и медикаментите в Съединените щати гласоподаваха единомислещо да се предложи на Агенцията да позволи слагането на трета доза ваксина на " Пфайзер - Бионтех " против Covid-19, само че единствено за хора над 65-годишна възраст и за тези с тежки болести.

Консултативният комитет на Агенцията предлага третата доза да бъде направена минимум шест месеца след втората.

Препоръката за трета доза най-вече за възрастните е надалеч по-различна от това, което фирмите и администрацията на Байдън търсят. Те чакат утвърждение за нова доза на всеки от 16 години нагоре, само че доста от членове на комисията декларират, че още не могат да бъдат сигурни дали изгодите надвишават рисковете за по-младите. Експерите считат, че досега липсват постоянни данни за сигурност.

" Днес беше значима стъпка напред в даването на по-добра отбрана на американците от COVID-19 ", съобщи представител на Белия дом Кевин Муньос в изказване. " Ние сме подготвени да предоставим третите дози на американците, откакто процесът завърши в края на идната седмица.”

Американската организация по храните и медикаментите, която управлява коронавирусните ваксини показва, че окончателното решение може да обгръща и хора от рискови специалности като лекари, учители и други, само че решението ще стане известно до няколко дни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР