Експерти определиха страните, които оставят най-много боклуци на околоземна орбита,

...
Експерти определиха страните, които оставят най-много боклуци на околоземна орбита,
Коментари Харесай

Космическите боклуци може да направят близкия космос неизползваем

Експерти дефинираха страните, които оставят най-вече отпадъци на околоземна орбита , заяви Лента.

Както написа сп. " Бизнес инсайдър ", описът се оглавява от Съединени американски щати , които са виновни за 3999 огромни парчета. Русия е на второ място - 3961 условни единици галактически отпадък, а третото място заема Китай - 3475 условни единици.

На околоземна орбита са оставени над 14 000 фрагмента от излезли от строя спътници, галактически станции и ракети. С всеки минал ден броят им се усилва.

Експертите не изключват опцията в бъдеще натрупването на галактически отпадъци да докара до така наречен синдром на Кеслер - хипотетична обстановка, при която галактическите отпадъци на околоземна орбита ще доведат до цялостна неприложимост на близкия космос.

Казано с други думи, на пътя на орбиталните корабостроителници , заводи и градове има затруднение, което сами сме основали.

През лятото на 2017 година учени от Европейски Съюз п редложиха да се употребяват магнитни " влекачи " за събиране на галактически отпадък. В сходство с плана събирачът на галактически отпадък би трябвало да съдържа охладени до свръхниски температури свръхпроводящи електромагнити.

Ориентирането на " влекача " ще се прави по магнитното поле на Земята . Понастоящем боклуците на околоземна орбита не се събират. 

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР