Експерти очакват цените на недвижимите имоти в световен мащаб да

...
Експерти очакват цените на недвижимите имоти в световен мащаб да
Коментари Харесай

Експерти очакват цените на имотите в световен мащаб да се покачат рязко

Експерти чакат цените на недвижимите парцели в международен мащаб да се повишат внезапно през идващите години, разяснява пред Bulgaria ON AIR брокерът на недвижими парцели Симеон Симеонов.

" За повишаване на цените се приказва, вижда се и ясно. Въпросът е каква ще бъде покупателната стойност на хората, които желаят да купят първо, второ или трето жилище. В съпоставяне със западните страни, в които има по-малко хора със лично жилище, се отличаваме. Те имат доста ниска покупателна стойност. Цените са се вдигнали, само че това не значи, че пазарът е спрял ", прецизира специалистът.

По думите му все по-малко хора ще имат лично жилище.

" Ние имаме огромен % от популацията, което има лично жилище. Младото потомство също желаеме да притежаваме такова - може би при повишаване на цените ще сложим въпроса на дневен ред - дали си заслужава да купим парцел, или не ", изясни Симеонов.

Според брокера ситуацията на жилищния пазар не е притеснителна.

" Наблюдавам хората, с които споделям всекидневно - купуват, подписват се покупко-продажби. В днешно време един юноша на 23-24 години, без помощ от семейство, също би могъл да закупи жилище, в случай че е употребявал вярно едни три-четири години да икономисва ", разясни специалистът.

 Той посочи, че хората, търсещи апартамент сега, избират двустайни жилища ново строителство.

" В квартал " Левски ", тристаен апартамент, който преди една година можеше да се продаде за 110 000 евро, в този момент на по-горния етаж продадох за 135 000 евро. Строителните материали се повишиха ", изясни още брокерът. Той акцентира, че до момента в който
някои купуват жилища и къщи в Гърция за инвестиция, а цените на наемите у нас също се усилват.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР