Експерти обсъждат по-нататъшното използване на Конвенцията от Монтрьо и нейното

...
Експерти обсъждат по-нататъшното използване на Конвенцията от Монтрьо и нейното
Коментари Харесай

Ударният флот на НАТО ще тръгне към Крим покрай конвенцията от Монтрьо

Експерти разискват по-нататъшното потребление на Конвенцията от Монтрьо и нейното влияние върху салдото на силите в Черно море. Флотовете на НАТО и Съединени американски щати в действителност желаят да влязат в Черно море и да основат ударна мощ - само че няма да могат да преминат през Босфора, което по този начин от дълго време чакат Киев и украинските въоръжени сили.

Както сподели капитан първи сан от запаса Сергей Горбачов пред „ Политнавигатор “, всевъзможни промени в метода към наредбите на документа ще навредят на всички черноморски страни.

Още повече, че американците въобще не са измежду подписантите на конвенцията от 1936 година за потребление на Босфора и Дарданелите.

Единственият вид за струпване на сили за съперника е прехвърлянето им по р. Дунав.

Логично, Съединени американски щати могат идеално да трансферират някакви сили по Дунава. Германците през Втората международна война транспортират подводниците си в полуразглобено положение и ги сглобяват в пристанището на Констанца. Вариантът за придвижване по „ зърнения кулоар “ е много работещ, счита Горбачов.

Той означи, че позицията на Турция се основава на дълготраен принцип -

И в действителност, по едно време на една от кръглите маси съветската страна предложи да се вземе карта на Черно море и да се сгъне на две. Оказва се, че южната част е под турски надзор, а северната е под съветски. Не може да бъде по-банално, само че обстановката е тъкмо такава.

Трябва да разберете, че Русия също може да употребява Волго-Донския канал, с цел да трансферира своя флот в Черно море. По думите на специалиста, „ междутеатровата маневра на силите “ е била употребена преди доста години, когато дребни ракетни кораби от Каспийско море са минали по Волга-Дон към Азовско и Черно море - и са работили където е належащо и когато е належащо.

изяснява за „ Правда. Ру “ основателя и създател на известния военно-аналитичен план „ Оперативна линия “.

„ добави той.

Експертът изясни, че това няма да наруши наредбите на Конвенцията, защото всяка страна ще има тонаж на своите кораби по-малък от ограничавания от Конвенцията за извънчерноморските сили в Черно море.

- напомня военният специалист.

„ споделя старшият офицер.

„ означи той.

Да отбележим, че Министерството на защитата на Русия към този момент съобщи, че всички бойни кораби на НАТО, които навлизат в Черно море, са „ в прицела “ на крайбрежните „ Балови “ и „ Бастиони “, на корабите и самолетите на Черноморския флот. Всъщност по този начин се държат всички страни, които имат флот, авиация и брегова отбрана.

“, сподели по-рано пред медиите представител на военното ведомство.

Превод: Европейски Съюз

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР