Експерти обсъдиха току що в Тази сутрин по БТВ новата

...
Експерти обсъдиха току що в Тази сутрин по БТВ новата
Коментари Харесай

Експерт шокира с коментар за системата „Бонус-малус: Тотална грешка! Излиза, че неизрядните шофьори...

Експерти разискаха одеве в „ Тази заран ” по БТВ новата система „ Бонус-малус ”, по която ще се заплаща Гражданска отговорност.

Ето по-важното от дебатите:

Настимир Ананиев, специалист по пътната сигурност:

„ Системата е тотално неверна – излиза, че неизряден лидер ще заплаща 25 % Гражданска по-малко, а изрядните - 400 % повече. Трябва да се подтикват положителните водачи и да имат 50 % понижение, а не 7 години да чакат за 25 %. Според тази система излиза, че в случай че си добър водач, само че си купиш неприятна кола, ставаш неприятен водач. Така ще се ускори и корупцията. Ако си наказан палач на пътя, наложително би трябвало да започваш от нулата. Мисля, че тази система се сътвори, с цел да се затвори абсурда с предлагането на Менда Стоянова, което през днешния ден ще бъде обсъждано. ”

Николай Йорданов, юрист:

„ Това е стъпка в вярната тенденция, само че има необятно поле за диспути. Все отново положителните неща са повече, в сравнение с несъвършенствата. Нека се гледат позитивите, а не да вземем за пример автомобил да се записва в прилежаща страна. ”

Константин Велев, ръководител на Асоциация на българските застрахователи:

„ Системата бе подготвяна дълго време и има за цел да почисти неприятното минало на колата и водача. Нека да тръгнем с някакъв модел. Да, има недостатъци, само че могат да бъдат изгладени. ”

Кирил Бошов, зам.-председател на Асоциацията на българските застрахователи:

„ Системата цели да има по-справедлива цена за водачите, според тяхната история на водачеството. ”

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР