Експерти на СЗО анализираха данни за консумацията на алкохол от

...
Експерти на СЗО анализираха данни за консумацията на алкохол от
Коментари Харесай

СЗО: Има нови твърди доказателства за връзката между алкохола и рака

Експерти на СЗО проучиха данни за потреблението на алкохол от 2010 година и честотата на рака през 2020 година Взема се десетгодишен интервал, защото доста типове рак, като рак на устата, ларинкса и гърдите (при жените), се развиват постепенно. Изследванията демонстрират, че те имат поредна връзка с потреблението на алкохол.

От 741 300 нови ракови болести през предходната година, които могат да бъдат свързани с потреблението на алкохол, 568 700 са при мъже и 172 600 при дами.

Повечето типове рак са на хранопровода, черния дроб и гърдата. Почти 47 % от случаите са свързани с тежък алкохолизъм, който създателите дефинират като банкет на 60 или повече грама етанолов алкохол дневно или 6 или повече питиета.
 СЗО желае възбрана на алкохол за дамите СЗО желае възбрана на алкохол за дамите
Световната здравна организация предлага възбрана за алкохол при дами в детеродна възраст, според плана на Глобалния проект за деяние...

Забрана за реклама на алкохолни питиета

Консумацията от 20 до 60 грама дневно (2 до 6 питиета ), които създателите на проучването считат за " рискови ", съставляват 39,4% от случаите. Умереното пиянство, до 20 грама етанолов алкохол, способства за развиването на рак при 14 % от хората.

„ Спешно би трябвало да повишим осведомеността за връзката сред алкохола и риска от рак “, сподели Хариет Рамги, докторант в Международната организация за проучване на рака на СЗО.

Според нея би трябвало да се разработят тактики за публичното здраве, като да вземем за пример понижаване на наличността на алкохол, маркиране на алкохолните артикули с предизвестия и възбрана на реклама на алкохолни питиета, оповестява " б92 ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР