Експерти на РИОСВ Бургас са констатирали незаконна сеч край къмпинг

...
Експерти на РИОСВ Бургас са констатирали незаконна сеч край къмпинг
Коментари Харесай

Екоинспекцията глобява за незаконна сеч край "Градина"

Експерти на Регионална инспекция за опазване на околната среда Бургас са установили противозаконна сеч край къмпинг " Градина ". Повалени дървета от типа Черен бор, са в парцели, частна благосъстоятелност на юридическо лице.

Имотите не попадат в рамките на предпазена територия, само че са в територия на две предпазени зони от мрежата НАТУРА 2000 - предпазена зона „ Бакърлъка " за запазване на дивите птици и „ Плаж Градина - Златна рибка " за запазване на естествените местообитания и на дивата флора и фауна, обясниха екоинспекторите. Преди година сдружението е декларирало в РИОСВ-Бургас желанието си за осъществяване на сеч, като е внесъл горско-стопанска стратегия. Поради недопустимост с наредбите на Закона за биологичното многообразие, способния орган е прекратил процедурата.

С това свое решение шефът на РИОСВ-Бургас е приложил своите пълномощия по предпазен надзор. Решението не е обжалвано, влезнало е в действие и става наложително за съблюдаване от притежателя и всички контролни органи. Така, осъществената сеч е в нарушаване на Закона за биологичното многообразие, за което на причинителя ще бъде наложена административно-наказателна мярка.

Предвид това, че все още е прочут притежателя на парцелите, само че не е прочут причинителя на нарушаването, ще уведомим способените органи на Министерство на вътрешните работи и Изпълнителна организация по горите (ИАГ), за подпомагане. На притежателя на парцелите ще бъде обещано наставление за прекратяване на активността.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР