Експерти на коалицията от неправителствени организации и граждански групи За

...
Експерти на коалицията от неправителствени организации и граждански групи За
Коментари Харесай

Екозащитници се събират в Хасково в закрила на Пирин

Експерти на обединението от неправителствени организации и цивилен групи „ За да остане природа в България “ стартират осведомителна акция в отбрана на Национален парк Пирин. Акцията е в 9 града на България тази седмица. Един от тях е Хасково. Кампанията тук е през днешния ден от 18 часа на площад " Свобода " пред регионалната администрация.
" Срещите са с поддръжката на жителите, които стачкуваха през цялата първа половина на годината против плануваното застрояване на международното завещание на ЮНЕСКО и опитите на процедура да се унищожи предпазения му статут ", разясниха уредниците.
" До края октомври следва да излезе дефинитивно решение на Върховния административен съд по отношение на делото за липса на екологична оценка на плана за нов проект за ръководство на Национален парк Пирин. През последните месеци митингите навън затихнаха, само че това не значи че борбата е завършила. На срещите ще обсъдим с жителите, които стачкуваха, по какъв начин продължаваме акцията и какви са екологичните проблеми в техния град, които ги вълнуват. Продължаваме да се борим с цялостна мощ ден след ден, дело след дело ",пишат в обществените мрежи екозащитниците./Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР