Експерти на Института за пътна безопасност констатираха, че по АМ

...
Експерти на Института за пътна безопасност констатираха, че по АМ
Коментари Харесай

Гора расте по АМ Струма. Стърчат мантинели, пълно е с неравности

Експерти на Института за пътна сигурност установяваха, че по Автомагистрала „ Струма “ от гр. Перник до гр. Благоевград има повече от 60 сектора с повредени и рисково стърчащи мантинели. Липсата на поддръжка е дотам, че на избрани места изкривените мантинели са обхванати от гъста растителност, която не е почиствана от месеци, оповестяват от ИПБ.

Констатирани са голям брой рискови неравности по автомагистралата, които съставляват непосредствена заплаха за настъпване на тежки пътнотранспортни катастрофи.



“Най-голямото безумство е, че по автомагистралата е израснала гъста гора, която заема съвсем 12 километра по трасето. Наклонени знаци и неприятна маркировка са допълващи белези, доказващи неналичието на даже обикновено поддържане на Автомагистрала „ Струма “. Въпреки уверенията на вашия предходник Гроздан Караджов, че поддръжката е обезпечена до края на месец септември е видно, че потреблението на Автомагистрала „ Струма “ е с висок риск за настъпване на тежки пътнотранспортни произшествия”, установяват от ИПБ.

“Това значи, че са налице съществени злоупотреби от страна на АПИ. Отговорността се носи от ръководителя на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Тодор Василев, който бе назначен от някогашния районен министър Гроздан Караджов.

Тийнейджърка умъртви дребната си сестра, до момента в който опитваше да я успокои с възглавница на главата
Той носи и директна отговорност за правене на заданията, по които пътноподдържащите компании правят подръжката на републиканската пътна мрежа и носи цялостната отговорност за осъществяване на контрола за положението на същата.



Според нас ръководителя на АПИ Тодор Василев няма право да заема такива виновни длъжности, защото с безотговорното си държание води до повишение броя на жертвите по пътищата на България”, допълват от Института.

Институтът за пътна сигурност упорства ръководителя на АПИ Тодор Василев да бъде освободен и на негово място да се назначи потвърден експерт, който няма обвързаности със пътно строителните компании.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР