Експерти казват, че бетонна стена по протежение на булевард в

...
Експерти казват, че бетонна стена по протежение на булевард в
Коментари Харесай

Експерти казват, че стена, която се срути и уби 9 в столицата на Доминиканската република, е била лошо построена

Експерти споделят, че бетонна стена по продължение на бул. в столицата на Доминиканската република, която се срути над уикенд и умъртви девет души при проливни дъждове, беше неприятно проектирано

От МАРТИН АДАМЕС АЛКАНТАРА Associated Press, 20 ноември 2023 година, 11:30 ч.

САНТО ДОМИНГО, Доминиканска република -- A Бетонната стена по алея в столицата на Доминиканската република, която се срути през уикенда и умъртви девет души по време на проливни дъждове, е била неприятно проектирана, споделиха специалисти в понеделник.

Правителството на Карибската страна беше подложена на надзор, като специалистите споделиха, че са предупреждавали преди повече от 20 години за неуспехите на стената и неналичието на старания за тяхното премахване.

„ Това има недостатъци в дизайна “, сподели строителният инженер Кристиан Рохас пред Асошиейтед прес. „ Не бяха сложени котви и по тази причина стената се срути. “

Рохас, някогашен президент на Доминиканския лицей на инженери, архитекти и геодезисти, сподели, че силата от водата в наводнен прилежащ бул., комбиниран с типа на издигнатата стена, доведоха до сриването. предизвестията за стената бяха направени преди повече от две десетилетия. Той разгласява история от декември 1999 година в X, по-рано известна като Twitter, в която вестник El Siglo цитира колежа, който предлага стената да бъде възобновена, тъй като е напукана и „ може да падне и да аргументи драматичен случай “.

< p class= " Ekqk nlgH yuUa lqtk TjIX aGjv " > Срутването настъпи в събота в Санто Доминго, когато част от стената, която минава по продължение на мощно натовареното авеню 27 февруари, падна на едно парче, смачквайки колите и пасажерите в тях, оповестиха управляващите. < /p>

Сред жертвите е прокурорът от Пуерто Рико Майкъл Ороско, брачната половинка му Мария Нерейда Мартинес и свекърите му, съгласно Хавиер Ривера, президент на Асоциацията на острова Прокурори. Мартинес беше бременна.

„ Другарят Ороско изживяваше прелестен персонален миг със фамилията си и като млад, зает юрист го очакваше обещаващо бъдеще “, Ривера сподели.

Също по този начин е погубен военачалник от доминиканската полиция Едуардо Кабрера Кастило, оповестиха управляващите.

Андрес Матос, представител на Министерството на благоустройството, отхвърли обвиняванията, че държавното управление не е поддържало вярно стената и близката инфраструктура.

„ Тези тунели и надлези са дадени непрекъсната поддръжка “, сподели Матос пред АП. Той приписа колапса на други аргументи, само че отхвърли да даде детайлности.

„ Министерството подрежда задълбочено, структуралистко следствие, което допуска, че не би трябвало да изпреварваме аргументите “, сподели той.

Колапсът настъпи, когато тропическо разстройване се придвижи през западните Кариби, поразявайки Доминиканската република с проливни дъждове през уикенда. Властите оповестиха, че минимум 24 души са починали, в това число тези, които са били смазани от стената.

Бурята откъсна ламаринени покриви от стотици домове и прекъсна достъпа до съвсем дузина общности, споделиха управляващите.

Длъжностни лица в прилежащ Хаити, който споделя остров Испаньола с Доминиканската република, споделиха, че двама души са починали, откакто са били отнесени от наводнения.

___

Репортерът на Associated Press Даника Кото в Сан Хуан, Пуерто Рико, способства.

Водещи истории

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР