Експерти и историци, занимаващи се с Елвис Пресли, отдавна се

...
Експерти и историци, занимаващи се с Елвис Пресли, отдавна се
Коментари Харесай

Продават колекция с „изгубени“ бижута на Елвис Пресли

Експерти и историци, занимаващи се с Елвис Пресли, от дълго време се пробват да съберат сбирката от бижута, които артистът е подарил на своя управител полковник Том Паркър през всичките им години на взаимна работа.

И колекционерите, и почитателите са прекарали десетилетия в търсене на предметите, които се смятаха за изгубени.

Благодарение на Брижит Крус, създател и основен изпълнителен шеф на GWS Auctions, която откри и сглоби частите, те към този момент могат да бъдат видени дружно за първи път, споделя Ройтерс, цитира бТВ.

Двеста предмета, в това число златни пръстени, инкрустирани със скъпоценни камъни, копчета за ръкавели, часовници и верижки, ще бъдат препоръчани на търг на 27 август.

В търга е включена и китарата, на която е свирил Пресли по време на фамозното му телевизионно завръщане от 1968 година

Бившата брачна половинка на Пресли, Присила, е работила с Крус върху събирането на сбирката, макар че самата тя не има никакви творби.

„ Е, това сигурно връща мемоари “, сподели Присила Пресли пред Ройтерс.

По думи на Присила брачният партньор й непрекъснато е купувал бижута за Паркър и мениджърът към този момент разполага с всичко належащо.

Самата брачна половинка на Елвис е проектирала някои от бижутата, в това число артефакти с логото на TCB Band, музикантите, които образуват главната темп секция на подгряващата група на Пресли в по-късните му години. „ TCB “ значи „ грижа за бизнеса “, обичан израз на Пресли.

Присила Пресли поддържа търга, тъй като, по нейни думи е изтощена да вижда толкоз доста подправени неща на Елвис за продажба.

„ Има толкоз доста предмети, които въобще не са достоверни и това ме тревожи “, сподели тя. „ Искам да знам сигурно, че това ще отиде при някой, който ще се грижи за него, ще го обича. “

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР