Експерти и граждани обсъдиха в гр. Казанлък концепция за интегрирани

...
Експерти и граждани обсъдиха в гр. Казанлък концепция за интегрирани
Коментари Харесай

АПИ предвижда изграждане на обходен път на гр. Казанлък по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 г.

Експерти и жители разискаха в гр. Казанлък идея за интегрирани териториални вложения „ Устойчива и безвредна инфраструктура на територията на община Казанлък “. Агенция „ Пътна инфраструктура “ е водещ сътрудник в създаването ѝ, с предложение за създаване на обходен път на гр. Казанлък, с дължина близо 4,5 км, свързващ път I-5 и път I-6. Първокласните пътища І-5 Русе-В. Търново-Казанлък-Ст. Загора-Хасково-Кърджали-ГКПП Маказа и І-6 Граничен контролно-пропусквателен пункт Гюешево-Кюстендил-София-Карлово-Казанлък-Сливен-Бургас са основни транспортни артерии на републиканската пътна мрежа и свързването им ще изведе тежкотоварния трафик отвън гр. Казанлък. Това ще понижи нездравословните излъчвания в града и ще увеличи сигурността на придвижването.

Събитието беше проведено от Областния информативен център – Стара Загора по отношение на настояща процедура за кандидатстване по Програма „ Развитие на районите “ 2021-2027 година По време на полемиката планът на АПИ бе показан от специалистите Николина Чапанова и инж. Мариела Русева. Нуждата от обходен път на Казанлък е обсъждана от доста години, а изборът на маршрут е координиран с редица специалисти. До момента е направен абстрактен план, разяснява госпожа Чапанова. По думите ѝ, в случай че планът срещне необятна социална поддръжка на този стадий на оценка, АПИ ще се ангажира с най-кратки периоди, в които да стартира работа по построяването му.

Общата индикативна стойност на Концепцията е 53 839 848 лева с Данък добавена стойност.

СНИМКА:АПИ

На срещата присъстващите предложиха към концепцията да се добавят действия за създаване на нови кръгови кръстовища на гр. Крън и гр. Шипка, които сега са рискови и със усилване на трафика ще стават още по-натоварени след новоизградените прави и тунел под Шипка. Г-жа Чапанова разяснява, че ще бъде изследван казусът и ще се обсъдят опциите за създаване на безвредна инфраструктура.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР