Експертен екип на Българския червен кръст в Пловдив вече е

...
Експертен екип на Българския червен кръст в Пловдив вече е
Коментари Харесай

Екип на БЧК ще оказва психологическа помощ на хората в пострадалите карловски села

Експертен екип на Българския червен кръст в Пловдив към този момент е подготвен да оказва на място в трите потърпевши от наводненията карловски села психическа помощ на хората, които желаят такава поддръжка.

" Доброволците на Българския червен кръст бяха измежду първите, пристигнали при бедстващите, с цел да оказват филантропична помощ и още в първите дни измежду тях имаше и психолог ", акцентира Биляна Караджова, психолог в Българския червен кръст.

" Мога да кажа, че през цялото време започнахме с грижа за психическото здраве, само че защото към този момент като че ли мина моментът, в който се погрижихме всички ние, приказвам за целия народ, за базовите потребности на потърпевшите хора и за физическото им оцеляване, в този момент може би идва моментът за съсредоточена грижа за психическото им оцеляване ", сподели Караджова.

Предвижда се на 13 септември да замине първият екип с психолози, който ще посети и трите села.

" Разбира се, екипът ще даде помощ на всеки, който изиска. Тъй като помощта е малко по-специфична, ние няма по какъв начин да я натрапим на човек, който не я желае ", сподели още психологът от Българския червен кръст.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР