Експертен борд към ЕК обмисля купуване на 8-ма срещу коронавирус.

...
Експертен борд към ЕК обмисля купуване на 8-ма срещу коронавирус.
Коментари Харесай

ЕК обмисля купуване и на 8-ма ваксина срещу COVID-19, ще участва и България

Експертен ръб към Европейска комисия обмисля пазаруване на 8-ма против ковид. Това стана ясно при представянето на Националния проект за имунизация, показан пред премиера Бойко Борисов.

 
Това е лекарството на френската компания " Валнева " (Valneva) - с инактивирана ваксина , изясни здравният министър. До момента се знае, че тя е една от имунизациите, които ще употребява Англия, дружно с тази на Pfizer/BioNTech.
 Националният проект за имунизация е подготвен, показаха го пред Борисов (ВИДЕО) Националният проект за имунизация е подготвен, показаха го пред Борисов (ВИДЕО)
Националният проект за имунизиране против COVID-19 е подготвен и беше показан пред премиера Бойко Борисов, оповестяват от пресцентъра на Мини...
" Намерението на комисията е да се подписа контракт за 30 млн. дози с двудозов режим на използване, като пъвите доставки ще са вероятни в края на 2021г. Това следва да бъде обсъждано и на идващото съвещание на този експертен ръб ", прецизира проф. Костадин Ангелов в оповестеното от премиера видео във Фейсбук.
От пресценетъра на Министерски съвет прецизират, че това се разисква на експертно равнище и в България.
" Ръководим се от две неща - поръчките, решенията, договорите се подписват от Европейска комисия, а гаранцията за това, което доставят се носи от Европейската организация по медикаментите . Така че ние сътворяваме логистиката и в това, в което сме вложили и заплатили да го дадем на българските жители гратис и непринудено. Струва доста пари, само че това е европейска взаимност и всички дръжави членки сме го решили ", акцентира министър председателят Бойко Борисов във видео от съвещанието, оповестено във Фейсбук профила му „ Всички страни членки дружно инвестирахме в основаването на седем ваксини. Те ще дойдат по друго време, а всяка от тях има своята уникалност. Това е добре, тъй като когато бъдат доставени у нас, българските жители ще са задоволително осведомени коя ваксина биха предпочели да си сложат “, безапелационен бе министър-председателят Бойко Борисов, оповестяват от пресцентъра на Министерския съвет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР