Експертът по здраве и уелнес Карла Оутс споделя своята петдневна

...
Експертът по здраве и уелнес Карла Оутс споделя своята петдневна
Коментари Харесай

Как да детоксикирате тялото си само за пет дни, простите трикове на здравен експерт

Експертът по здраве и уелнес Карла Оутс споделя своята петдневна детокс стратегия, която ще преобрази благосъстоянието ви и ще усъвършенства здравето ви за по-малко от седмица. А тази не чак толкоз сложна рутина се състои от 10 елементарни стъпки: 

1. ХИДРАТИРАЙТЕ СЕ 

Важно е да увеличите приема на вода и да се уверите, че пиете сред два и три литра вода дневно. Добрата хидратация усъвършенства храносмилането и оказва помощ на тялото да се пречисти, освобождавайки се от всевъзможни боклуци или отрови.  " Когато се чувствате изтощени, мудни или подути и подпухнали, има огромен късмет тялото ви да задържа тези непотребни отрови, поставяйки спомагателна тежест върху вашите системи за детоксикация, както и върху кожата ви ", изясни Карла. 

2. УВЕЛИЧЕТЕ ПРИЕМА НА ФИБРИ 

След като започнете да се хидратирате вярно, идната стъпка е да ядете храни, богати на фибри: " Повече от всяка друга група храни, фибрите оказват помощ за подхранването на храносмилателната система и предизвикват здравословното елиминиране на токсините ", споделя Оутс.  " За да увеличите наличието на фибри, пробвайте се да включите плодове и зеленчуци във всяко хранене ". 

3. ЕЛИМИНИРАЙТЕ ХРАНИТЕ, КОИТО РАЗСТРОЙВАТ ЧЕРВАТА 

" За да подобрите здравето си, е значимо да се откажете от храни, които могат да имат негативно влияние върху червата.  " Както глутенът, по този начин и млечните артикули могат да допринесат за раздразнение и инфектиране на червата, заради което предлагаме да премахнете и двете от диетата си по време на петдневното пречистване ", предлага специалистът. " Изключете също рафинираната захар, алкохола и кофеина ".

4. ИЗБИРАЙТЕ ФЕРМЕНТИРАЛИ ХРАНИ

Богатите на пробиотици ферментирали храни са освен от значително значение за здрави вътрешности – те спомагат за поощряване на микробното многообразие и битката с възпаленията. Също по този начин подкрепят поддържането на естествените пътища за детоксикация на тялото посредством обезвреждане на избрани химикали и отрови, тъй че да не са нужни по-късно да бъдат модифицирани от черния дроб. Някои разновидности за ферментирала храна включват: кисело зеле и кисели краставички, кисело мляко, кефир или чай " Комбуча ". Опитайте се да ядете една или две порции дневно.

5. ЕКСФОЛИРАЙТЕ ТЯЛОТО СИ СЪС СУХА ЧЕТКА

За да стимулирате лимфната си система и да елиминирате токсините, ексфолирайте тялото си.

" Когато сме заболели или сме изложени на доста химикали и отрови, нашата лимфна система може да се забави, което ни прави още по- уязвими към отмалялост и инфекции ", споделя Карла. 

6. УПРАЖНЕНИЯ

Също по този начин е значимо да вършиме някаква форма на извършения всеки ден, без значение дали е йога, пилатес, вървене или нещо по-енергично като тичане. 

7. ХРАНЕТЕ съдебна експертиза РАЗНООБРАЗНО

Здравният специалист приканва да се ядат разнородни храни, колкото по-цветни, толкоз по-добре: " Когато е допустимо, изберете тъмносини, лилави или червени плодове и зеленчуци – в това число лилави моркови, сладки картофи, цвекло и горски плодове – тъй като те са по-богати на антиоксиданти ". 

8. ВЪЗПРИЕМЕТЕ " ЕКО "  НАЧИН НА ЖИВОТ

Заменете почистващите артикули, цялостни с нападателни химикали, с естествени, растителни артикули, които не съдържат натриев лаурил сулфат (SLS), парабени или синтетични аромати. И вашият дом, и вашето тяло ще усетят изгодите. 

9. ПОДБИРАЙТЕ ВНИМАТЕЛНО ПРОДУКТИТЕ СИ ЗА КРАСОТА

Винаги четете листата със съставките и се пробвайте да изберете естествени, екологично сертифицирани артикули, с цел да намалите риска от раздразнение на кожата и вероятни алергии.  " Много химикали, употребявани в продуктите за грижа за кожата и грима, се смятат за рискови и могат да нарушат нашата деликатна ендокринна система ", предизвестява Оутс. 

10. ПОЧИВАЙТЕ СИ

Спокойният сън е ключът към крепко тяло. Създайте спокойна среда, като елиминирате синята светлина, т.е. технологиите преди лягане, предлага специалистът, представена от DigiLife.ro.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР