Експертът по сигурността и депутат от Има такъв народ проф.

...
Експертът по сигурността и депутат от Има такъв народ проф.
Коментари Харесай

Николай Радулов: Смущава ме това, че вместо да даде обяснение, Горанов е направил сложен маньовър с колата

Експертът по сигурността и народен представител от " ИТН " проф. Николай Радулов разяснява в студиото на утринния блок на " Нова телевизия " случая с някогашния финансов министър Владислав Горанов, който бе засечен на границата с кола, която се оказа открадната.

" Случвало се е и преди. Такива " клонирани " коли от години се вижда, че се употребяват в Русия и някогашните страни от Оперативно-наблюдателно дело, най-много Грузия. Защо се прави това? Ако да кажем, че един първокласен автомобил коства 250 000, купувачът го купува за 150 000. На него му се споделя, че колата няма роуминг, т.е. караш си я тука, само че не би трябвало да излизаш отвън границите. Тя е открадната от някъде и са й пренабити номерата. Получава " нова идентичност " на името на друга съществуваща кола, която е излязла от завода постоянно, съпроводена с документи. Обикновено с цел да се случи това пръст имат и локалните служби, които записват, нормално това е КАТ. Те би трябвало да разполагат със супер съвременни уреди, които би трябвало да схванат когато се преглежда рамата, мотора и така нататък Просто някой е взел рушвет и е подписал всички документи ",  разяснява специалистът.

" Трябва да се види дали когато е била оповестена за открадната е имала застраховка, тъй като има доста застрахователни измами тъкмо около такива коли. Има други въпроси, които могат да бъдат задавани към господин Горанов, свързани да вземем за пример с напускането на КПП-то, той е трябвало да даде едно малко пояснение и да я остави на предпазване в самото контролно-пропусквателен пункт, само че той напуща КПП-то. Съмнявам се, че никой не е желал да остане той там. Знаете, че лентите са еднопосочни и той би трябвало да направи комплициран и забележим маньовър. Вероятно има и камери, които снимат. Това малко ме смущава. Той е бил на задоволително високи длъжности, с цел да знае, че такива случки и събитията към тях не минават безгласно. Сега ще има следствие, ще стане ясно кой служител на реда е бил там ", сподели още проф. Радулов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР