Експертът по национална сигурност проф. Николай Радулов смята, че със

...
Експертът по национална сигурност проф. Николай Радулов смята, че със
Коментари Харесай

Проф. Радулов: Няма никаква логика Израел да бомбардира болница и да настройва света срещу себе си

Експертът по национална сигурност проф. Николай Радулов счита, че сигурно Израел не е изстрелял ракетата, която порази болничното заведение в линията Газа, а тя е била задействана от място, намиращо се покрай лечебното заведение.

" Израелското военно командване даде както видеозаписи, по този начин и аудио записи на диалози след изстрелването на ракетата, от които си проличава, че изстрелялите я са разбрали, че е станала повреда в ракетата и тя е избухнала на тяхна лична територия. Мястото на изстрелване е от едно гробище покрай болничното заведение ".

Това съобщи в предаването " Лице в лице " по БТВ проф. Радулов.

" Друг е въпросът, че след ужасяващото нахлуване от страна на Газа над Израел, " Хамас " имаше потребност от различна вест - също толкоз злокобна, колкото изстреляните ракети, и то се опита да злепостави Израел тъкмо с тази изстреляна ракета, която по този начин несполучливо удари тъкмо болничното заведение. С изключение на надълбоко свързани с арабския свят стопански или физически родствено, естествените хора схващат, че по никакъв метод щом към този момент има военни дейности, Израел не биха създали подобен удар. От друга страна това, което се случва в линията Газа, води до съмнение на всеки един гражданин на линията Газа, защото всъщност тактиката на " Хамас " е такава - да се укриват в частни домове и прави по този метод съизвършител всеки един живущ там. Има бит и това е нещо, което Ислямска страна преди време беше доста добре изпипала, щабове на такива организации терористични да се построяват тъкмо по полеви лечебни заведения. Но тук съгласно мен е безусловно ясно - няма никаква причина Израел да бомбардира една болница, която е гражданска цел, и по този метод да настройва света против себе си. От друга страна това е преференциално на " Хамас ", защото по този метод набеждава доста устойчиво Израел. Прекъсва всички благоприятни условия за бързо работещи договаряния, които биха могли да доведат най-малко до съществено помирение в линията и да се подкрепи филантропичната задача на доста страни, които желаят да я окажат. По този метод локализирани в това тясно пространство, живущите там нямат безусловно никакъв избор с изключение на да се солидаризират с " Хамас ". Очевидно е, че хората взимат една или друга страна, съгласно към този момент формирани в тях отзиви ", добави специалистът по сигурност. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР