Експерт подчерта потенциалния риск за ежедневните комуникации, ако борещият се

...
Експерт подчерта потенциалния риск за ежедневните комуникации, ако борещият се
Коментари Харесай

Експерт по рисковете от космически кораб Peregrine, който „неконтролируемо се преобръща“, когато горивото свърши

Експерт акцентира евентуалния риск за ежедневните връзки, в случай че борещият се галактически транспортен съд Peregrine се окаже безпомощно парче въртящ се галактически отпадък.

Космическият транспортен съд — съдействие сред НАСА и Astrobotic — трябваше да кацне на Луната на 23 февруари, само че поредност от инженерни проблеми направиха задачата несполучлива. Операторите в този момент се пробват да го отдалечат допустимо най-далече от земята, преди да загуби зареждане и да се трансформира във допустима заплаха.

Научният помощник в Центъра за осъзнаване на галактическата област към Университета на Уоруик, доктор Джеймс Блейк, споделя Тласкачите на Peregrine ще „ работят интензивно, с цел да предотвратят неконтролируемото му катурване “, което може да съставлява забележителна опасност за услугите, на които разчитаме. Колкото повече парчета има в космоса, толкоз по-голяма е опасността за работещите спътници на Земята и орбиталната инфраструктура, в това число Международната галактическа станция (МКС) и сигурността на астронавтите,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР