Eксперт по сигурността откри неприятна уязвимостСоциалната мрежа е предпочитана платформа

...
Eксперт по сигурността откри неприятна уязвимостСоциалната мрежа е предпочитана платформа
Коментари Харесай

Откриха как да хакнат Facebook

Eксперт по сигурността откри неприятна накърнимост

Социалната мрежа е желана платформа за връзка за милиони консуматори. Fаcebook обезпечава освен бърз достъп до вести, само че и до най-важните хора. Неслучайно трафика на услугата продължава да е извънредно висок, необикновен от мобилните устройства. Вече ви информирахме, че Фейсбук към този момент има 2 милиарда дневни консуматори, написа.

Меta са обнадеждени, че метавселената е дълготрайната инвестиция, която ще подсигурява стабилността на бизнеса им. Не бива да забравяме, че компанията създава някои от най-популярните приложения като WhatsApp, Messenger и Instagram. Toва са платформи с внушителна потребителска база и въздействие в международен мащаб.

 31E94B5C-0ABD-F869-AA4F-774F1C6721C5.jpg (728×416)
Сигурността на персоналните данни е проблем, с който се сблъскват доста IT колоси, в това число и Meta. Едно от известните решения е двуфакторната автентикация (2FА), която защищава сметките в приложението на компанията. Eксперт по сигурността откри неприятна накърнимост, с която хакерите биха могли да заобиколят 2FA системата на Фейсбук.

Неговият онлайн псевдоним е Gtm Manoz и съумява да открие, че Meta не са въвели ограничаване в опитите за въвеждане на код от 2FA в актуализирания Accounts Center. Това е портала за свързване на другите сметки на компанията, като Фейсбук и Instagram. Друг човек с достъп до телефонния номер може да го вкара в Meta Accounts Center и да свърже номера със личния си код.

Липсата на предел за въвежданите двуфакторни SMS кодoве значи, че откакто уцелят комбинацията хакерите свързват номера със личните профили. Положителното за потребителите е, че Gtm Manoz към този момент е уведомил Meta и неприятният минус към този момент е отхвърлен. Компанията го е възнаградила с $27 200 за докладване на този бъг.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР