Експерт по подводници, който е работил за OceanGate - компанията,

...
Експерт по подводници, който е работил за OceanGate - компанията,
Коментари Харесай

Познато: Eксперт предупредил за проблеми с Титан още през 2018-а, уволнили го

Експерт по подводници, който е работил за OceanGate - компанията, която управлява изчезналата подводница " Титан "  - е предупредил за евентуални проблеми с сигурността още през 2018 година, разкри Би Би Си.

Британската медия се базира на американски правосъдни документи.

Дейвид Лохридж се е преместил от Шотландия в щата Вашингтон, с цел да работи за компанията. В изявление за Би Би Си през 2017 година той се ентусиазира от задачата и споделя, че тя е " предопределена за морето ".

Но по-малко от година по-късно той предизвести шефовете си, че недостатъците във въглеродния корпус на " Титан "  може да останат незабелязани без по-строги проби, и прикани компанията да разпореди на външна организация да сертифицира кораба.

Той споделя, че устните му предизвестия са били подценени, до момента в който не написал отчет и не бил извикан на среща с няколко длъжностни лица - в това число с основния изпълнителен шеф на OceanGate Стоктън Ръш, който е на борда на изчезналия подводен транспортен съд.

В отговор OceanGate уволнява Локридж. Дружеството го съди за откриване на поверителна информация, а специалистът по подводници заведе контраиск за незаслужено уволняване. По-късно искът е организиран. Чрез юриста си Локридж отхвърли да разяснява през днешния ден.

В правосъдните документи се показва също, че Локридж е научил, че производителите на предния визьор на " Титан " са го сертифицирали единствено до дълбочина 1300 метра. Останките на " Титаник "  обаче се намират на 3800 метра под повърхността на океана.

Британската компания Magellan, профилирана в дълбоководни проучвания и интервенции по добиване на боклуци, съобщи, че поддържа избавителната задача за " Титан ".

В изказването си на уеб страницата компанията съобщи, че има опит в работата на още по-големи дълбочини.

Magellan съобщи, че OceanGate се е свързала с нея рано в понеделник и " незабавно е предложила познанията си за съответния обект, а също и опита си в работата на дълбочина, доста надхвърлящ нужното за този случай ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР