Експерт на ООН, който публикува доклад, в който се казва,

...
Експерт на ООН, който публикува доклад, в който се казва,
Коментари Харесай

Експерт на ООН казва, че е изправена пред заплахи след доклада за геноцида в Израел и Газа

Експерт на Организация на обединените нации, който разгласява отчет, в който се споделя, че има рационални учредения да се счита, че Израел е направил геноцид във войната си против Газа, споделя, че е получавала закани през целия си мандат.

Франческа Албанезе, специфичният докладчик по ситуацията с правата на индивида в окупираните палестински територии, показа отчет, озаглавен „ Анатомия на един геноцид “ пред Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида във вторник, който Израел съобщи, че „ изцяло отхвърля “.

В отчета Албанезе сподели, че има ясни индикации, че Израел е нарушил три от петте акта, изброени в Конвенцията на Организация на обединените нации за геноцида във войната си против Газа.

Попитан дали работата й по отчета я е предиздвикала да получи закани, Албанезе сподели: „ Да, получавам закани. Нищо, че до момента смятах, че има потребност от спомагателни защитни ограничения. Натиск? Да, и това не трансформира нито моя ангажимент, нито резултатите от работата ми. “

Албанезе, която заема поста от 2022 година, не даде детайлности за естеството на зап...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР