Експериментите са хубаво нещо, особено когато са сполучливи - мароканската

...
Експериментите са хубаво нещо, особено когато са сполучливи - мароканската
Коментари Харесай

Mароканска салата с печенa тиква, леща и сирене

Експериментите са хубаво нещо, изключително когато са сполучливи - мароканската салата е тъкмо подобен

Необходими Продукти

● черна леща - 200 г или кафява френска
● тиквa - 400 г зимна (нарязана на кубчета )
● кимион - 1/2 ч.л. или на усет
● черен пипер - 1/4 ч.л.
● сол - 1/2 ч.л., най - добре морска
● сирене фета - 150 г (тофу, твърдо козе или моцарела)
● пикантен червен пипер - 1 ч.л. или 2 стрити чили чушки
● орехов тахан - 2 - 3 с.л. или различен на усет (сусамов, бадемов)
● зелена салата - няколко листа на усет или свеж спанак
● магданоз - 1 връзка свеж или замразен
● зехтин - 1 с.л.
● чесън - 4 скилидки нарязани
● черен пипер

Начин на подготвяне

Ако търсите лесна рецепта за вечеря, която също е здравословна, безглутенова, безмесна и вкусна, ето: Мароканска салата с печена тиква, леща и сирене. Това лишава към 40 минути с минимални старания и има превъзходен усет!

Една чаша тиква, печенa с масло или зехтин, е богата на витамини А (от бета каротин), В6, С и Е, както и на магнезий, калий и манган! Ако желаете, ползвайте вид деликатес, който е с усет, непосредствен до усета на сладкия картоф. Всеки зимен вид тиква е подобаващ и доста потребен.

Любителите на лещата имат положителна и спокойна природа. Защото лещата съдържа невероятна аминокиселина триптофан, която създава серотонин, хормона на насладата. Това вещество усъвършенства настроението, депресията изчезва, а стресът се понася по-добре.

Една чаша с черна леща съдържа към 50% от целесъобразната доза желязо за дами. Способна е да стабилизира равнищата на кръвната захар.

Черната леща е с най-оптималния състав на хранителни субстанции за човешкото тяло, които доста елементарно се асимилират.Тъмните зрънца са добър източник на витамин В и на минералите фосфор, манган и магнезий.

Пригответе леща в съответствие 1 чаша леща и 3 чаши вода. Щом заври, намалете котлона на спокоен огън. Готвенето ще отнеме до 25-30 минути. Съвет - в случай че варите различен тип леща, като едрата зелената, прибавете във водата 1 с. л. зехтин. Зехтинът омекотява лещата.

Сварете лещата без да се разварява.Изсипете сварената леща в гевгир и отцедете добре от водата.

Обелете и нарежете на кубчета тиквата. Посолете със сол, кимион, черен пипер, стрита люта чушка. Поръсете със зехтин. Наредете кубчетата в тавичка върху хартия за печене.

Печете в горната трета на фурната за 20-35 минути (времето се разграничава според от наличието на вода в тикватa, размера на кубчетата и така нататък Просто ги наблюдавайте, до момента в който краищата станат кафяви и хрупкави). Оставете да изстинат.

В малкa купичка смесете нарязания авансово магданоз и скилидки чесън, прибавете една супена лъжица зехтин, сока на половин лимон и ореховия тахан, разбъркайте. Ако желаете сотирайте за минута чесъна.

Аз не го върша, тъй като в композиция с магданозa се отстранява острият мирис на чесънa. Ако желаете, заменете с една глава лук и го сотирайте за малко. И с двата разновидността лещата е доста вкусна.

Поставете в купата изцедената добре леща и дресинга от магданоз и чесън, лимон и ореховия тахан. Добавете за прохлада нарязана на ивички зелена салата, разбъркайте.

Накрая прибавете изпечената тиква и мечтаното количество сирене, нарязано на кубчета, или бейби моцарела на половинки. Поръсете с чили препечени орехови ядки и още малко магданоз и поднесете.

Толкова е елементарно и толкоз вкусно, че ще поискате още веднъж и още веднъж, откакто го опитате. Много е успокояваща и потребна лещата. Оставете салатата да почива на стайна температура за 20 минути, разбъркайте още веднъж, след което сервирайте. Насладете се.

Можете да употребявате и мента, риган или дафинов лист (но към този момент с пащърнак, картоф и морков). Разнообразявайте съставките и използвайте въображението и усетa си при съчетаването им.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР