Експериментите с мозъчни импланти на Neuralink са придружени от скандали(снимка:

...
Експериментите с мозъчни импланти на Neuralink са придружени от скандали(снимка:
Коментари Харесай

Neuralink очаква одобрение за тестване на мозъчни импланти с хора


Експериментите с мозъчни импланти на Neuralink са съпроводени от кавги
(снимка: Neuralink)

Американската компания Neuralink, едно от начинанията на Илон Мъск, което като че ли остава на назад във времето, продължава да се надява да получи утвърждение от регулаторните органи на Съединени американски щати за тестване на своите мозъчни импланти върху хора.

Наскоро стана известно, че Neuralink към този момент търси сътрудник за своята разработка измежду американските неврохирургични центрове. Иновативното устройство би разрешило на тестваните субекти безусловно да ръководят компютър с мозъка си, отбелязва Ройтерс.

Neuralink създава „ невронния интерфейс ” от 2016 година и към този момент тества прототипи на импланти върху свине и маймуни с друга степен на триумф. Тези опити бяха съпроводени от поредност кавги, свързани както с обвинявания в нечовешко отношение към животните, по този начин и с нарушавания в региона на превозването на биологични материали.

Федералните следствия против Neuralink към момента не са завършили. В началото на предходната година компанията получи отвод на заявката си да организира тествания на технологията с хора. Neuralink обаче не се отхвърли и продължи да работи за премахване на проблемите, посочени от регулаторите.
още по темата
Ройтерс твърди, базирайки се на осведомени източници, че Neuralink към този момент се е пробвала да договаря с водещ неврохирургичен център в Аризона, с цел да тества своите мозъчни импланти върху хора-доброволци.

Това не е единственият медицински център, към който компанията се е обърнала, и по тази причина е прекомерно рано да се каже кой в последна сметка ще стане сътрудник в тестванията на Neuralink. Заинтересованите страни към този момент отхвърлят коментар на медийните изявления.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР