Експерименти с хора и животни не могат да бъдат оправдани

...
Експерименти с хора и животни не могат да бъдат оправдани
Коментари Харесай

5 от най-ужасяващите експерименти, провеждани върху хора

Експерименти с хора и животни не могат да бъдат оправдани по никакъв метод. Някои от тях са толкоз жестоки, че звучат като научна фантастика. Ето 5 от най-ужасяващите:

1. Радиоактивни материали за бременни дами

След Втората международна война откриватели са давали „ витамини “ на бременни дами, като са им казвали, че по този начин ще подобрят здравето на децата им. Всъщност дамите са поемали радиоактивно желязо, а задачата на опита е била да се откри какъв брой бързо то ще доближи до плацентата на бременните. Не е явен броя на опитите, само че най-малко седем бебета умират от рак или левкемия. При майките се виждат обриви, анемия, косопад, рухване на зъби или заболяване от рак.
 опит ThinkStock/Getty Images
2. Отрова за пандизчии

В началото на 1921 година в Съветския съюз опитват върху пандизчии. Давани им били разнообразни типове смъртоносна отрова, а задачата е била да открият тази, която няма да бъде усетена при приемане или открита в тялото след гибелта на индивида. Отровата е била слагана в напитките и храната на пандизчиите или под формата на медикаменти, като им е било казвано, че по този начин ще се излекуват.

3. Смяна на пола

Дейвид Питър Реймер губи половите си органи по време на обрязване. Тогава психологът Джон Моне се свързва с него и родителите му, като ги убеждава, че Дейвид може да стартира да води сексуален живот като жена, когато порасне. Реймер прекарва детството си подложен на проби, само че в никакъв случай не съумява да се схване като жена. На 38 години той се самоубива с патрон в главата.-->

4. Заразени комари

В средата на 20-ти век откриватели от армията на Съединени американски щати пускат милиони комари в Савана, Джорджия и Ейвън Парк, Флорида. Целта е била да схванат дали комарите ще разнесат жълта тресчица. Жителите на двата града се разболяват от тресчица, засягат се дихателните им пътища, получават инфектиране на мозъка или раждат мъртви деца. Няколко души от засегнатите умряли. За да фотографират опита, откривателите се сливали с жителите, дегизирани като здравни служащи.

5. Смяна на половата ориентировка

През 70-те и 80-те години на ХХ век армията на Южна Африка принуждава всички хомосексуални членове от нея да се подложат на редица операции за оправяне на ориентацията им. Те са били подложени на електронни шокове, химическа кастрация и други неетични способи. През 2016 ръководителят на опита е наказан на пет години затвор, откакто един от „ пациентите му “ демонстрира видеозапис от опита.
 опит ThinkStock/Getty Images

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР