Експериментът „Петков-Василев“ ни нанесе милиарди щети. Това каза пред журналисти

...
Експериментът „Петков-Василев“ ни нанесе милиарди щети. Това каза пред журналисти
Коментари Харесай

Борисов от Рилския манастир: Експериментът Петков-Василев нанесе щети за милиарди

Експериментът „ Петков-Василев “ ни нанесе милиарди вреди. Това сподели пред публицисти в Рилския манастир водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Според него е голям рискът от арбитраж поради контракта с „ Газпром “.

„ Някое последващо държавно управление, както дойдохме втория път да управляваме и платихме 1,2 милиарда евро за съветските реактори, откакто ни осъдиха. Сега ни чака същата орис и някое държавно управление ще заплати към 1,6 милиарда евро, тъй като те по този начин говореха, а като знам какви юристи имат в Русия, съм им следи всяко едно изявление и арбитражът им ще бъде доста тежък “, разяснява той, съобщи novinite.bg.

„ Пази Боже ние да не сме в ръководство тогава! По същия метод не бяха плащали на американските централи. И там изплатихме 1,3 милиарда насъбрани отговорности. Същите се натрупат на ЕРП-тата и на „ Булгаргаз “. Ние нямаме проект за възобновяване. Година и половина българите освен се лишиха от парите за коронавирус рецесията, само че им ги понижиха с 1,3 милиарда, а в този момент и фонд „ Земеделие “ е със 100 млн. обратно. Това пилеене на пари с милиарди по какъв начин ще се оправи по-късно? “, попита някогашният министър председател.

„ Токът при мен беше 80 лв.. За на следващия ден е с 60% по-скъп. Каква е тази стопанска система, която може да смогне да дотира бизнеса години наред. Това го няма в икономическите трудове. Утре токът нараства с 60%, честито! “, възкликна той.

Вие представяте ли си при нас да се беше вдигнал с 0,6% какво знамение щеше да е!?, добави Борисов.

„ Провал в туризма, в земеделието, в строителството. Няма напояване, липсват торове. Има контрабанда от Украйна зверска. Няма дърва за огрев “, разяснява водачът на ГЕРБ.

„ Какво сме разпилели? Вие слушате обвиняванията на един провалил се политик – Рашков. Къде са чувалите? Къде са обвинените? Къде са изядените хора? Има противозаконни арести и неуспех с битовата престъпност. Всеки ден стават убийства “, добави той.

„ Предложихме им да продаваме директно оръжия на Украйна и да сме почтени. Те си мислят, че руснаците не знаят за кого изнасяме като се крият ли? “, попита Борисов.

„ Късаме договорът с „ Газпром “, само че до него слагаш дълготрайното съглашение със Съединени американски щати. Политически би трябвало да отидеш там и да кажеш „ Колеги, би трябвало да получаваме на същата цена газа, тъй като другояче проруските сили ще ни натиснат и ще имаме проблем “. Това се прави в Белия дом “, изясни той.

„ Турция изнася дронове, които бомбардират съветските войски, а в това време вършат политика и оказват помощ да изнесат украинското зърно. Ами в случай че България за наслада има подобен като мен, щяхме да сме директен участник в този развой “, показа някогашният министър-председател.

„ Надявам се тази зверска кражба през последните шест месеца ще отврати доста народа и резултатите ще са разнообразни. Освен това като го няма Рашков, машините няма да са по този начин манипулирани. Стотици от тях изнасяха в хранилища. Не ги пазеха. Влизаха, излизаха “, добави той.

„ Господ е всесилен. Той може да забави, само че не не помни. На Кирил Петков и неговата партия за шест месеца му се случи това, което предизвикаха на нашата. Ние удържахме 12 години, а те на шестия месец не знаеха къде са, само че си отиват доста богати хора “, сподели още Бойко Борисов.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР