Експериментално лекарство срещу Covid-19, което обещава да бъде вид Тамифлу

...
Експериментално лекарство срещу Covid-19, което обещава да бъде вид Тамифлу
Коментари Харесай

Хапче за лечение на Covid-19 дава обещаващи резултати при предварителното тестване

Експериментално лекарство против Covid-19 , което дава обещание да бъде тип " Тамифлу " за пандемията, е имало позитивни резултати в авансово изследване, сподели един от разработчиците на лекарството от " Ridgeback Biotherapeutics " и " Merck & Co ", представен в публикация на. Хапчето, което се създава, доста e понижило инфекциозния вирусен товар при хора в изследване, което е на междинен стадий, след петдневно лекуване.

Съобщението е направено от " Ridgeback " на виртуална среща на учени по заразни заболявания в събота /6 март/. В ход е в допълнение изследване на пробния антивирусен препарат. Ако то се окаже със дарба да лекува хора с Covid-19, които демонстрират признаци, лекарството ще поддържа ограничавания все още боеприпас от препарати за лекуване и ще бъде първият орално одобряван антивирусен препарат против заболяването.

Повече от година след пандемията, лекарите и пациентите с Covid-19 имат малко благоприятни условия, написа щатското издание. Само един антивирусен препарат е позволен за приложимост: " Ремдесивир " на " Gilead Sciences " Inc. и демонстрира, че дава единствено умерена изгода при приети в болница към този момент пациенти, намалявайки престоя им в болница с няколко дни.

Експерименталното лекарство, наречено " Молнупиравир ", може да извърши значима роля, като оказва помощ и на заболели, само че към момента на домашно лекуване, като извършва същата роля, каквато има " Тамифлу " при грип, настояват специалисти по инфекциозни болести.

" Това е вълнуващо и забавно, само че не е навръх 100% приключено ", сподели Карл Дифенбах, шеф на отдела по СПИН в Националния институт по алергии и инфекциозни заболявания, който не взе участие в проучването. " Това, което би трябвало да потвърдим, е, че има клинична изгода ", добавя той. Изследователите дават подтик в търсенето на нови медикаменти за Covid-19, с цел да се усъвършенства успеваемостта на дребното налични сега лечения и да се запълнят пропуските в предложенията за лекуване. Те също по този начин търсят лечения, които са ефикасни против новите разновидности на ковид, които се популяризират по-бързо.

" Очевидната нужда в това е създаването на мощни антивирусни средства, директно въздействащи върху SARS-CoV-2 ", декларира Антъни Фауци, шеф на NIAID и основен медицински консултант на президента Джо Байдън.

За разлика от други медикаменти, ориентирани към протеина с шипове, издаден от повърхността на вируса, " Молнупиравир " нападна тази част от вируса, който му оказва помощ да се възпроизвежда. Проучването е в междинен етап или във фаза 2, обхванала 182 доброволци, като изследва резултата на разнообразни дози " Молнупиравир " при хора, които са развили признаци на Covid-19 през миналата седмица, тествани позитивно за болестта през последните четири дни и не са били приети в болница.

Тестовете не са разкрили заразен вирусен товар при нито един от доброволците от изследването, които са приемали " Молнупиравир " два пъти дневно след петдневно лекуване, до момента в който 24% от пациентите са получавали плацебо. Съобщението е от Ridgeback на виртуалната конференция. Хората, които са приемали по-големи дози от лекарството, също са имали по-ниски равнища на заразен вирусен товар от плацебо групата след три дни. Съоснователят на " Ridgeback Biotherapeutics " Уейн Холман споделя, че резултатите демонстрират, че лекарството предотвратява репликацията на новия ковид в организма и предлага първото доказателство, че пероралното антивирусно лекарство може да бъде дейно против вируса.

Констатациите също по този начин допускат, само че не потвърждават, че лекарството може да понижи тежестта на болестта, декларира доктор Холман, който е и основен изпълнителен шеф на капиталовата компания " Ridgeback Capital ". " Ridgeback Biotherapeutics " има утвърдено лекуване за ебола.

" Merck " оповестява, че до края на този месец може да има междинни резултати от две тествания на късен стадий, изследващи дали " Молнупиравир " оказва помощ за попречване на хоспитализациите за заболели от Covid-19 и на смъртните случаи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР