Експериментално клинично изпитване на доброволци за COVID-19 стартира в Пловдив.

...
Експериментално клинично изпитване на доброволци за COVID-19 стартира в Пловдив.
Коментари Харесай

В Пловдив тестват експериментално хапче срещу COVID-19

Експериментално клинично изпитване на доброволци за COVID-19 започва в Пловдив. То се организира в общинската болница МБАЛ " Свети Пантелеймон " и към този момент е единственото такова в града под тепетата и региона. Пред Blitz шефът на Коронавирус отделението в здравното заведение доктор Атанас Парев изясни, че набира доброволци за пробно лекарство в таблетна форма, което лекува COVID-19.

" Защото доста по-правилно е да предпазим хората от болестта, в сравнение с единствено да ги лекуваме.

Клиничните изпитвания завършиха и е потвърдено към този момент, че то лекува доста добре COVID-19, като понижава смъртността и влизането в лечебни заведения с 89%. Говорим за заболели от COVID-19 с висок риск от градация към тежко заболяване, т.е. за най-тежко болните. Искаме да потвърдим, че същите тези таблетки могат да предпазят контактните на коронавирус заболели от разболяване.

Няма заплаха за здравето на хората отвън лекуването на COVID-19. Има несъмнено лекарствени взаимоотношения, които лекуващият пулмолог би трябвало за реши. Затова той преглежда болния и в случай че той дава отговор на критериите, може да бъде включен ", изясни доктор Парев, който по специалност е пулмолог.

" За доброволците лекуването е изцяло гратис, то ще продължи 10 дни, а аз ще го следя първите 14 дни, когато ще осъществя 4 прегледа и 4 пъти ще взема кръв, а всеки ден ще се взима натривка от носа, с цел да се изследва вирусният товар. Кръвта и вирусният товар се изследват в лаборатории в Белгия. Това проучване се организира в целия свят.

Тези медикаменти бяха понесени доста добре, когато ги изпитвахме върху заболели от COVID-19. Няма заплаха за искащите да вземат участие в изследването. Единственото, което забелязах, че оповестяват като странични резултати, че им горчи в устата ", сподели още медикът.

Той изясни, че има лист, който е четири страници и в него е обяснено кой и с какви болести може да взе участие в опита. с тези болести и медикаменти, които пият болните и в случай че те ги одобряват, не могат да вземат участие в изследването.

" Имаме към този момент няколко доброволци, единият от тях даже завърши, при другите сега тече пробното лекуване. Изводите се вършат в интернационален проект, тъй като над 200 страни вземат участие в това изпитване и когато се наберат задоволително заболели, могат да се създадат съответните заключения.

Личното ми мнение по отношение на болните, които са при мен – чудесни са ми усещанията. Това е едно прелестно лекарство и доста положително, тъй като е в таблетна форма – не се постанова влизане в болница и инжектиране. Надяваме се, че ще може доста скоро да потвърдим, че то защищава.

Това лекарство е противовирусен препарат и работи единствено в първите дни. Затова, когато се разболеят, болните би трябвало да дойдат в първите четири дни, с цел да стартират лекарството. Както знаете тамифлуто лекува грип. Там даже би трябвало да се стартира лекуването в първите два дни, другояче не е дейно. Тук е същото – би трябвало да се стартира в първите четири дни и тогава е с доста висок резултат.

Много ще се веселя, в случай че хората идват за екперимента и лекарството да се приема превантивно, тъй като другояче отделението се препълва и ние изпитваме усложнения да спасим и помогнем на всички. Бих желал да предпазим една част от тях от разболяване ", разяснява още доктор Атанас Парев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР