Експерименталният проект ще бъде изграден в китайската провинция Хейлундзян Емил

...
Експерименталният проект ще бъде изграден в китайската провинция Хейлундзян Емил
Коментари Харесай

Вижте този ултрависокоскоростен влак който ще развива скорост от 1000 км/ч

Експерименталният план ще бъде построен в китайската провинция Хейлундзян

Емил Василев преди 4 минути 1 Сподели

Най-четени

IT НовиниКалин Карабойчев - 23:15 | 10.05.2023

Масирана офанзива по сателитната услуга на Булсатком

АвтомобилиИван Давидов - 21:40 | 10.05.2023

Откриха път на 7000 години. Тогава не са знаели, че би трябвало да се ремонтира всяка пролет, по празници

IT НовиниЕмил Василев - 13:01 | 10.05.2023

Тайван не утвърждава концепцията на Съединени американски щати да бомбардира TSMC при положение на инвазия от страна на Китай

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

В региона на превоза опциите наподобяват неограничени, защото технологиите непрестанно уголемяват границите. В Китай се приготвя пробен свръхвисокоскоростен трен, който ще може да се движи със скорост от над 1000 км/ч.

Скоростта е два пъти по-висока от тази на най-бързия трен в употреба – Shanghai Maglev, който развива оптималната скорост от 460 км/ч. Новият план ще бъде тестван в Харбин, столицата на североизточната провинция Хейлундзян в Китай.

World Artery, китайска компания, участваща в реализирането на задачата, съобщи пред Global Times, че пробният план ще подтиква и локалния туризъм в провинцията.

Свръхвисокоскоростните влакове работят с „ Maglev “, редуциране от магнитна левитация, която разрешава на влаковете да се движат с невероятна скорост, задвижвани от мощни магнитни полета. За разлика от обичайните влакове, които разчитат на колела, учредени на триенето, влаковете „ Maglev “ се носят над релсите, което отстрани триенето. Такива влакове се движат единствено в Китай, Япония и Корея.

Президентът на World Artery, Джън Бин, съобщи пред Global Times, че „ построяването на пробния маршрут ще бъде пробив в региона, който е и огромен софтуерен скок в превръщането на концепцията в действителност “.

Предизвикателствата при поддържането на такива високи скорости

Скорости, надвишаващи 1000 км/ч ще доведат до проблеми, които могат да слагат под въпрос сигурността на пасажерите и инфраструктурата.

Освен това ще би трябвало да се вземат поради и разноските, свързани с създаването и внедряването на такава система. Изграждането на релси за технологията „ Maglev “, гари и свързаната с тях инфраструктура изисква обилни вложения.

Ако технологията се трансформира в жизнеспособна за комерсиална приложимост, тази система за бърз превоз евентуално ще промени пътуванията на дълги дистанции, като ще понижи нужното време за пътешестване и ще сближи районите както в никакъв случай до момента.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР