Експерименталният концерт с 5 000 души в Барселона даде обещаващи

...
Експерименталният концерт с 5 000 души в Барселона даде обещаващи
Коментари Харесай

Многохилядните концерти не са риск за COVID-19 - от 5000 само двама са се заразили, доказа експеримент в Барселона


Експерименталният концерт с 5 000 души в Барселона даде обещаващи резултати. Според уредниците няма никакъв симптом за предаване на болест с COVID-19 след пробния концерт , който се организира на 27 март, предде Българска национална телевизия. Целта на опит а беше да се ревизира дали концерт ите са безвредни.

Две седмици след концерт а пред 5 000 души, без отдалеченост, само че с маски , са регистрирани едвам шест случая на ковид. Според уредниците при четири от тях заразяването е станало отвън концерт а.

" Можем да бъдем сигурни, че това не беше супер заразно събитие, тъй като няма данни за повече инфекции с коронавирус. Няма информация за инфектирани измежду присъстващите. След тези обнадеждаващи данни сме сигурни, че културните прояви на всички места по света може да стартират още веднъж ", сподели доктор Жозеп Мария Либре.

Всички от публиката са създали проби за COVID-19 часове преди концерт а на разкрити за задачата три медицински пункта. Резултатите от антигенните проби са изпращани 10-15 минути по-късно в приложение на мобилните телефони. Тестът и защитна маска за лице са били включени в цената на билетите за концерт а.

" Британските здравни управляващи спонсорираха 15 пилотни плана във Англия, в това число футболни срещи, концерт и, разнообразни действия навън и закрито. Чрез тях ще имаме още научни данни, в поддръжка на изказванието, че тези прояви са безвредни ", добави доктор Либре.

Във Франция сходен план също беше обещан, само че към този момент не е ясно по кое време ще се случи. В очакване на систематизирана информация, резултатът от опит а в Барселона дава лъч вяра, че живите музикални събития може да бъдат обновени.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР