Експерименталната ваксина срещу респираторен синцитиален вирус (RSV) на Пфайзер е

...
Експерименталната ваксина срещу респираторен синцитиален вирус (RSV) на Пфайзер е
Коментари Харесай

"Пфайзер" е готов с ваксина за бебета, която се дава на майката преди раждането

Експерименталната ваксина против респираторен синцитиален вирус (RSV) на " Пфайзер " е била 82% ефикасна за попречване на тежки инфекции при бебета, когато е давана на бъдещи майки през втората половина на тяхната бременност, заяви Ройтерс, като се базира на данни от клиничните изпитвания.

Окончателните данни от изследването, което беше спрян, когато стана ясно, че имунизацията е ефикасна, бяха оповестени в New England Journal of Medicine.

Респираторен вирус изпълни детските отделения на доста места в България през зимата, защото поради дефицит на медикаменти, лекуването в домашни условия се оказва невероятно. Инфекцията поразява долните дихателни пътища, като изключително уязвими от тежко протичане на болесттите са бебетата и дребните деца.

 Недостиг на медикаменти в Европа: огромен ли е казусът и какви решения се търсят Недостиг на медикаменти в Европа: огромен ли е казусът и какви решения се търсят

През ноември " Пфайзер " разгласява първичните резултати от изпитването на имунизацията, която сега се преглежда от здравните регулатори в Съединени американски щати и в Европа. Очаква се Администрацията по храните и медикаментите на Съединени американски щати да вземе решение за използването й до август.

Одобрението може да направи имунизацията на " Пфайзер " първата налична ваксина за майката, която се употребява за попречване на болестта при кърмачета.

" Санофи " и " Астра Зенека " създават еднодозово антитяло, (нирсевимаб), за профилактика на инфекцията при кърмачета, което също чака позволение за приложимост в Съединени американски щати.

Ваксината на " Пфайзер " - RSVpreF, извърши една от двете съществени цели на късния стадий на изследването - сподели успеваемост от съвсем 82% при попречване на тежки болести на долните дихателни пътища при бебета през първите 90 дни от живота им.

Клиничните изпитвания демонстрират, че шест кърмачета от имунизирани майки са развили тежко заболяване през първите три месеца от живота си спрямо 33 бебета от групата на майки, на които е сложено плацебо.. Компанията е оценила 3570 бебета като част от изследването.

Инжекцията е посочила 69.4% ефикасна за попречване на тежки инфекции през първите 180 дни от раждането. Тежко заболяване е настъпило в границите на шест месеца при 19 бебета, родени от майки в групата на имунизацията, спрямо 62 бебета в групата на плацебо.

Ваксината не съумя да реализира втората съществена цел за понижаване на нетежките болести при кърмачета, оповестява Ройтерс.

Компанията " Модерна " също създава ваксина против вируса, само че тя е за хора над 60 година, които също са рискова група за болестта, от което всяка година умират към 14 хиляди души над 65 година

Около 58 хиляди до 80 хиляди деца на възраст под 5 години биват приети в болница заради респираторен синцитиален вирус всяка година в Съединени американски щати.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР