Експериментална дъвка, съдържаща протеин, който „улавя“ частиците на коронавируса, може

...
Експериментална дъвка, съдържаща протеин, който „улавя“ частиците на коронавируса, може
Коментари Харесай

Дъвка може да предпазва от заразяване с коронавирус

Експериментална дъвка, съдържаща протеин, който „ улавя “ частиците на ковид, може да ограничи количеството вирус в слюнката и да помогне за ограничение на предаването, когато инфектираните хора приказват, дишат или кашлят, считат откриватели, представени от Reuters.

Дъвката съдържа копия на протеина ACE2, намиращ се върху клетъчните повърхности, който вирусът употребява като шлюз, с цел да проникне в клетките и да ги болести. При опити в епруветка, употребяващи проби от слюнка и тампон от инфектирани човеци, вирусни частици се прикрепиха към ACE2 „ рецепторите “ в дъвката.

В резултат на това вирусният товар в пробите е понижен с повече от 95%, оповестява изследователският екип от Университета на Пенсилвания в изданието Molecular Therapy. Дъвката наподобява по усет и аромат като стандартна дъвка, може да се съхранява в продължение на години при естествени температури и дъвченето й не поврежда протеиновите молекули ACE2, споделиха откривателите.

Използването на дъвка за понижаване на вирусния товар в слюнката, допускат те, би асъдействало за изгодата от имунизациите и би било изключително потребно в страни, където имунизациите към момента не са налични или налични, съобщи " Фокус ".
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР