Експеримент в студиото на bTV нагледно показа, че е възможно

...
Експеримент в студиото на bTV нагледно показа, че е възможно
Коментари Харесай

Антон Хекимян "светна" като коледна елха, досущ като скандалната кметица на "Младост"!

Експеримент в студиото на bTV образно сподели, че е допустимо химическо вещество за маркиране на пари да бъде пренесено от един притежател на различен посредством здрависване.

В предаването гостуваха Алексей Василев – учител по органична химия в Софийския университет и проф. Николай Радулов, някогашен секретар на Министерство на вътрешните работи при Иван Костов.

Василев донесе прахообразен химикал, която се употребява за белязване на банкноти и скъпи бумаги. „ Това е органически луминофор – вещество, което излъчва светлина при избрани условия. Реално е прахуляк, сходен се употребява и в криминалистичните прахове за белязване на документи”, разясни Василев.

По думите му при криминалистите сходни луминофори се смесват с цинкови сапуни, които не разрешават разпрашаването на химикала и по този начин се лимитира неговото разпространяване до единствено физически контакт.

Веществото може да бъде намерено единствено при ултравиолетова светлина.

В студиото водещият Антон Хекимян намаза ръката си с този луминофор, след което се здрависа с Николай Радулов и Алексей Василев. При инспекция с ултравиолетова лампа стана ясно, че е изцяло допустимо такова вещество да бъде пренесено при такава обстановка.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР