Експеримент, проведен от учени от САЩ, доказа, че периодичното гладуване

...
Експеримент, проведен от учени от САЩ, доказа, че периодичното гладуване
Коментари Харесай

Изследване: Периодичното гладуване е по-ефективен начин за отслабване от обикновената диета

Експеримент , извършен от учени от Съединени американски щати, потвърди, че периодическото недояждане е по-ефективен метод за намаляване от елементарната диета. Това оповестява Daily Mail.

Изследователи от Университета на Алабама в Бирмингам са избрали за присъединяване в опита 90 възрастни американци със затлъстяване . 80 % са били дами на междинна възраст към 43 години и показател на телесна маса 39,6. Те са били разграничени на две групи, едната от които практикувала от време на време недояждане. Иначе диетата и подготвителният им режим били идентични.

Тези, които се придържали към от време на време недояждане изгубили приблизително 6,3 кг за 14 седмици , което е с 2,3 кг повече от другата група. В допълнение те са имали по-добри показания за кръвно налягане и твърдели, че са по-щастливи. Около половината от тях възнамерявали да практикуват такава диета след привършване на опита.
 диета iStock/Getty Images
Авторите на проучването разгласяват резултатите си в здравното списание JAMA Internal Medicine. Те означават, че резултатът от ограничението на храненето е равностоен на понижаване на дневния банкет от 214 килокалории.

Изследователите акцентират, че субектите са най-вече дами , а резултатите са образувани съгласно участниците, тъй че данните изискват спомагателна инспекция.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР