Екскурзия до Мексико се превърна в истински кошмар за няколко

...
Екскурзия до Мексико се превърна в истински кошмар за няколко
Коментари Харесай

Мексико задържа български туристи без обяснение, Въшно реагира с нота

Екскурзия до Мексико се трансформира в същински призрачен сън за няколко български фамилии. Твърдят, че на летището в Канкун, незабавно щом пристигнали, са им отнети мобилните телефони и багажа.

Семейство от Бургас споделя, че мъжете са били отделени от дамите и на групи са били заключени в подземията на летището . И до ден сегашен нямат никакви пояснение за задържането.

" За да стигнеш до санитарния възел, газиш в 3 см вода, краката ти са постоянно мокри. Това е една стая, облицована с камък, в която е 10-12 градуса. Донесоха едно фолио за хипотермия, с цел да се завива бременната ми сестра. 48 часа нямахме бутилирана вода ", споделя Елена Параскова пред

" Трябваше да оцелеем там по някакъв метод. Изкарахме си почтително всичките 5 дни. През цялого време обясняваха, че не знаят британски ", сподели Галин Ефендиев.

Посолството на Република България в Мексико е известено за случаите с на недопуснати до територията на Мексико български жители, оповестиха от Външно министерство.

Изпратена е и нота до мексиканските управляващи с молба за публична информация по отношение на всеки един от случаите, като се обръща изключително внимание на неналичието на подпомагане от страна на мексиканските управляващи за свързане на българските жители с посолството, което е в нарушаване на откритите интернационалните правила и контракти, по които и двете страни са страни.

До момента от страна на посолството са извършени редица срещи с представителите на Националния миграционен институт в Мексико. Изпратени са предложения за срещи и към миграционните управляващи на летището в Канкун, централата на миграционните управляващи в щата Кинтана Ро, както и с шефа на Националния миграционен институт и шефа на Генерална дирекция " Консулски услуги " на Министерството на външните работи на Мексико, с искане за информация по отношение на аргументите за отхвърли.

От своя страна и Министерството на туризма е в течение със зачестилите случаи на проблеми с миграционните управляващи на Мексико на пътуващи български туристи, в контакт е с Министерството на външните работи, като двете институции са в подготвеност да спомагат за разрешаване на случая в границите на своите пълномощия.

Мексико депортира изборно български туристи, а управляващите у нас не взимат отношение по случаите, които от началото на годината зачестяват, сигнализираха преди дни от " Бъдеще за туризма " (ОБТ). До момента без пояснения са депортирани 27 българи на 6 туроператора. Първият случай е от октомври, по-късно има един от декември и към този момент няколко през януари. Всички депортирани са от летището в Канкун.

Средно сред 5 и 10% от българите пътуващи, проведено от туроператори, до Канкун са се сблъскали с казуса през последния месец, сочат събраните досега данни от ОБТ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР