Ексклузивно интервю за Китайската медийна група с г-н Цончо Ганев,

...
Ексклузивно интервю за Китайската медийна група с г-н Цончо Ганев,
Коментари Харесай

Цончо Ганев: Задълбочаването на връзките между Китай и България би довело до ползи и за двете страни

Ексклузивно изявление за Китайската медийна група с господин Цончо Ганев, зам.-председател на Народното събрание, зам.-председател на Политическа партия „ Възраждане “ и ръководител на парламентарната група за другарство сред България и Китай.

В. Господин Ганев, както знаете, годишно при започване на месец март в Пекин се организират най-чаканите и значими политически събития за страната, известни като “Двете сесии ”. Това са сесиите на Общокитайското заседание на народните представители и на Националния комитет на Китайския национален политически съвещателен съвет. Тъй като те в действителност, дефинират политиката на Китай в областта на стопанската система, само че също и на дейностите на китайското управление за повишение на благосъстоянието и възстановяване живота на хората в страната, както и редица други значими въпроси, апелирам, като заместник-председател на Народното събрание на Република България да коментирате ролята и смисъла на това събитие?

О. Ролята на тези две събития е извънредно значима, тъй като те демонстрират по какъв начин може, в една извънредно напреднала страна, която е водач в стопански, политически и боен проект в света, да се възнамеряват всички стопански, политически и икономически процеси, водещи до продължаващ стопански напредък и усилване на хомогенната конструкция на китайското общество. Поради тази причина, образецът, който дава Китай е извънредно значим, тъй като сега това е единственият позитивен международен образец за общество, устроено по друг метод от този, който се пробва да наложи като международен модел на подражателство по този начин нареченият " Западен свят ". Очевидно е, че демократичната народна власт не просто може, само че и би трябвало да има други възможности, които да бъдат жизнеспособни и които да водят до одобряване на един различен модел, тъй като, по този метод, посредством конкуренцията на обособените публични системи, печели човечеството, като цяло. Усещането за безалтернативност, за " завършек на историята ", някак опиянява представителите на по този начин наречения " западен свят " след успеха им в Студената война, и те си помислиха, че техният модел е единствен и не предстои на коментар, защото няма опция. С всеки минал ден от своето сполучливо развиване, Китай демонстрира, че със своите институции и метод на работа, съумява не просто да даде един работещ, различен модел, само че и образец за подражателство на доста нации и страни по света.

В. Като Председател на Групата за другарство сред България и Китай, апелирам да ни кажете какво е положението на българо-китайските връзки и в кои области е допустимо да се развият те по оптимален метод?

О. Истината е, че към днешна дата взаимоотношението сред нашите две страни, съгласно мен и съгласно групата на “Възраждане ”, не е на нужното равнище. Задълбочаването на връзките ни, както в културен, по този начин и в стопански аспект, би довело до изгоди и за двете страни. Китай е международна мощ, към днешна дата това е реалност и несъмнено ние, като страна, която би желала да има тесни взаимоотношения с КНР, ще се радваме на задълбочаване на всички взаимоотношения - и стопански, и културни. В тази връзка, политиката, която се води от Европейския съюз под давление на Съединени американски щати - за ограничение опцията за търговия и за икономическо съдействие сред страните, и в частност България, като страна от Европейския съюз, е сериозен проблем, съгласно нас от “Възраждане ”. Точно заради това, ние постоянно сме казвали, че участието на България в Европейския съюз не значи, че би трябвало да не преследваме националните си ползи. Националният ни интерес е да имаме тесни взаимоотношения от друго естество с КНР. Нещо повече: следим, под въздействието на европейските институции и на посолството на САШ в България, извънредно притеснителни трендове. Българското държавно управление, даже и към днешна дата, прави всичко допустимо, с цел да ограничи по-тесните ни стопански взаимоотношения. Неприятен факт е, че преди няколко месеца, българското държавно управление по никакъв метод не спомага на “Huawei ” да направи инвестиция в България и да задълбочи своето наличие, както в нашата страна, по този начин и в Югоизточна Европа. Безспорно, терзания буди и решението на Парламента от преди няколко дни, в което китайски компании - международно потвърдени компании, които имат своята голяма известност и международно име като качество на работа, бяха пренебрегнати и не бяха позволени до опцията да вземат участие, при построяването на бъдещата и нова атомна електроцентрала. За нас това е неприемливо, и ние от “Възраждане ”, изрично се противопоставихме, както в пленарната зала, по този начин и в комисиите в Народното събрание на игнорирането на китайските компании. Затова считаме, че сходни дейности би трябвало да се заобикалят. България може да е член на Европейския съюз, само че това не значи, че не би трябвало да обърнем особено внимание на взаимоотношенията ни с Китайската национална република.

В. В тази връзка, по какъв начин виждате бъдещето на взаимоотношенията сред България и Китай?

О. Нашите взаимоотношения са исторически потвърдени, потребни, положителни връзки, с които, ние в България се гордеем. Фактът, че сме една от първите страни, признали Китайската национална република, е прелестна основа за задълбочаване, както на културното, по този начин и на икономическото съдействие. България и българският народ почитат и одобряват китайския народ като народ, който може да е покрай нас и, с който можем да имаме всевъзможен тип продан - както на артикули и услуги, по този начин и на туристически и културно-просветни действия. Всичко това, през годините се е потвърдило и е въпрос на цели на идващото българско държавно управление да обърне внимание на взаимоотношенията ни с КНР и да даде опция на китайските компании да влагат в страната ни, както и да направи всичко допустимо да не ги лимитира в техните капиталови и бизнес планове.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед31191Проф. Нако Стефанов: Руско-турската освободителна война у нас изигра ролята на земеделска революцияАлтернативен Поглед45433Проф. Нако Стефанов: Наши и непознати сили желаят да трансфорат България в бойно полеАлтернативен Поглед110115Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед150758Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед15783Иван Таков: На Позитано-20 желаят да потопят положителните резултати от изборите в блатотоАлтернативен Поглед377605Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед150758Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед117165Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоАлтернативен Поглед110115Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоКоментарен Поглед102054Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четени

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР