Ексклузивната поредица на Евроспорт „Спортът отблизо“ продължава да ни показва

...
Ексклузивната поредица на Евроспорт „Спортът отблизо“ продължава да ни показва
Коментари Харесай

Евроспорт представя особеностите на биатлона с помощта на увеличена реалност

Ексклузивната поредност на Евроспорт „ Спортът от близко “ продължава да ни демонстрира тънкостите на някои от най-популярните спортни дисциплини. В новия епизод на поредицата на фокус е една от най-атрактивните и предстоящите от почитателите зими дисциплини, която всяка година притегля нови почитатели – биатлонът.

Той е една от най-старите практикувани дисциплини в олимпийската стратегия. Дебютът му е на олимпийски игри през 1960 година в Скуо Вали (САЩ), а първият женски олимпийски шампионат по биатлон е извършен на Игрите в Албъртвил през 1992 година

Новият извънреден епизод от поредност „ Спортът от близко “ показва елементи за 5-те дисциплини в биатлона – самостоятелен старт, спринт, гонене, всеобщ старт и щафета. Във всяка спортна обиколка има пукотевица, с изключение на в последната. Именно стрелбата е моментът, в който майсторите на биатлона се отличават от останалите. Непосредствено след бягането пулсът на състезателите доближава до 150 удара.

Биатлонистите би трябвало доста бързо да успокоят дишането си, защото това е от голямо значение за сполучливата пукотевица. Половината от стрелбите са от изправена позиция, а другата половина – от легнала. Мишените са отдалечени на 50 метра разстояние, като техният диаметър е 4,5 см за пукотевица от легнала позиция и 11,5 см за пукотевица от изправена.

Мишените са общо 5 при всяка пукотевица, като за всяка пропусната цел се постанова изминаването на 1 наказателна обиколка в особено основан сектор на трасето. Дължината на въпросния сектор е 150 метра, като за изминаването му са нужни сред 20 и 30 секунди. При самостоятелния старт за всяка пропусната цел се прибавя 1 минута към спортното време на участника. Целта на биатлона е напълно елементарна - да бягаш най-бързо, да стреляш най-точно и да финишираш пръв.

Новият клип от поредицата „ Спортът от близко “ е основан посредством потреблението на увеличена действителност и потреблението на статистически данни, предоставени от голям брой експерти в региона на биатлона. Олимпийските стартове по биатлон обичайно ще бъдат едни от най-интересните дисциплини на Зимните олимпийски игри в Пьончан, които ще можете да наблюдавате онлайн в ефира на Евроспорт от 9 до 25 февруари 2018 г.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР